Ga naar hoofdinhoud

Shell maakt smeermiddelen CO2-neutraal

Shell zet de volgende stap in haar doel om in 2050 (of eerder) een energiebedrijf te zijn met netto nul CO₂-uitstoot. De naar eigen zeggen grootste smeermiddelenproducent ter wereld introduceert een reeks CO₂-neutrale smeermiddelen voor personenauto’s, zware dieselmotoren en industriële toepassingen. Hiermee speelt Shell in op de groeiende behoefte van de maatschappij en haar klanten om de CO₂-uitstoot te verlagen. Shell wil in Europa 280.000 ton CO₂e-uitstoot per jaar compenseren met de smeermiddelen. Dat staat gelijk aan het van de weg halen van 130.000 auto’s. Wereldwijd gaat het zelfs om 700.000 ton, oftewel 340.000 auto’s van de weg.

Shell is hiermee naar eigen zeggen de grootste producent van CO₂-neutrale smeermiddelen in de industrie. Wereldwijd compenseert Shell de volledige uitstoot van meer dan 200 miljoen liter geavanceerde synthetische smeermiddelen. Shell compenseert de gehele levenscyclus: van grondstoffen, verpakking, productie, distributie en het gebruik door klanten tot einde levensduur. Klanten kunnen zo volledig CO₂-neutrale smeermiddelen gebruiken.

Parminder Kohli, Vice President Lubricants Europe, Russia and Africa bij Shell: “Als ’s werelds grootste leverancier van smeermiddelen kunnen wij goed inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten. We werken hard aan het voorkomen of verlagen van uitstoot, onder meer door bij de productie van onze smeermiddelen meer duurzame energie te gebruiken, de hoeveelheid afval van bijvoorbeeld verpakkingen te verminderen en de energie-efficiëntie van onze activiteiten te verhogen. Met dit programma bieden we onze klanten de mogelijkheid om CO₂-neutrale smeermiddelen te  gebruiken.”

De CO₂-neutrale smeermiddelen zijn binnenkort in heel Europa verkrijgbaar. Het gaat daarbij om de diverse geavanceerde synthetische smeermiddelen, zoals: Helix voor personenauto’s, Rimula voor zware dieselmotoren en een breed scala aan industriële smeermiddelen, zoals de Shell-producten met het ecolabel ‘Shell Naturelle’, Shell Omala en bepaalde Shell Gadus-producten voor de windenergiesector.

Uitstoot voorkomen en verminderen zijn op de lange termijn het meest effectief om het doel van Shell te bereiken om een energiebedrijf te zijn met netto nul uitstoot. Tot dergelijke oplossingen op grote schaal beschikbaar zijn, dragen CO₂-compensatieprogramma’s – waaronder de nieuwe productlijn met CO₂-neutrale smeermiddelen – bij aan een klimaatneutrale toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer