Ga naar hoofdinhoud

Slimmer smeren met Eurol

Essentiële truckonderdelen zoals schotels, eindaandrijvingen, kettingen en laadkleppen vragen om excellent én efficiënt onderhoud. Volgens Tom den Ouden, Key Accountmanager Heavy Duty en Industry bij Eurol, is er op het gebied van smering veel winst te behalen. Op de Eurol stand (126) laat Eurol zien hoe er met de juiste smeeroplossingen kosten worden bespaard en de bedrijfsvoering verbetert. 

Gevolgen van onjuiste smering zijn groot: stilstand, slijtage en daardoor hoge kosten. Tom den Ouden komt het in de praktijk regelmatig tegen: “Bij onderhoud van vrachtwagens, maar ook bijvoorbeeld bij laadkranen en grondverzetmachines worden vaak niet de juiste doseringen gebruikt en vaak ook niet de juiste smeermiddelen. Te weinig smering of verkeerd gebruik kan leiden tot corrosie en slijtage. Te veel smering of verkeerd gebruik kan zorgen voor aanhechtend vuil en ophopende zandpasta’s, waardoor versneld slijtage optreedt. Mijn advies: smeer met beleid en vertrouw niet blindelings op verouderde technologieën.”

Tijdens Transport Compleet laat Eurol via productdemonstraties zien hoe reparateurs en fleetowners op onderhoudskosten besparen, het aantal storingen drastisch zien verminderen en het brandstofverbruik zien afnemen. “Als smeermiddelenproducent met een eigen R&D- afdeling delen wij graag onze kennis en praktijkervaring met onze klanten. We laten in onze demonstraties het verschil zien tussen het gebruik van reguliere, conventionele smeermiddelen en Eurol Specialty smeermiddelen met SYNGIS Technology. Met een eenvoudige rekensom tonen we vervolgens hoeveel er op jaarbasis te besparen is”, aldus Den Ouden.    

Foto: Eurol

De Eurol specialisten staan op de stand klaar voor advies en geven elk heel uur een productdemonstratie, die nauw aansluiten op praktijksituaties. Desgewenst kunt u tijdens de beurs met onze specialisten een afspraak op locatie inplannen. Om klanten volledig te ontzorgen en te ondersteunen biedt Eurol een serviceprogramma, inclusief technische trainingen en een helpdesk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer