Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics tankt HVO voor DPD

Vos Logistics maakt bekend het gebruik van HVO-insetting te hebben geïmplementeerd voor haar klant DPD Nederland. Insetting is een innovatief concept dat veel voordelen oplevert voor de betrokken partijen.

DPD, de internationale pakketdienst, heeft zich gecommitteerd aan HVO-insetting. Insetting is eenmethode om klimaatbeschermingsinitiatieven te financieren die zich richten op de waardeketen van een bedrijf. Door gebruik te maken van HVO is Vos Logistics in staat om de uitstoot actief te verminderen in plaats van alleen te compenseren. “We zijn onlangs overgestapt op HVO voor al onze DPD-transporten, wat een duurzamere optie is voor hun logistieke behoeften. Deze overstap zal resulteren in een geschatte vermindering van 60 procent van de CO2- uitstoot van ‘well-to-wheel’, van het punt van winning tot het punt van gebruik in het voertuig. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele dieselbrandstof en zal een positief effect hebben op het milieu”, meldt Vos Logistics.

vlnr Henk-Jan van der Molen (Vos Logistics), Erik Uljee (DPD Nederland), Frank Verhoeven (Vos Logistics) en Maurice Loef (DPD Nederland)

Transparantie

Om transparantie en verantwoording te garanderen, heeft Vos Logistics een slim rapportagesysteem geïmplementeerd. Dit systeem helpt Vos om de implementatie van HVO met DPD efficiënt en effectief te volgen. Elke maand levert Vos Logistics volledige transparantie en bewijs voor het gebruik van HVO.

Henk-Jan van der Molen, Commercieel Directeur Internationaal Transport bij Vos Logistics: “Werken met klanten die onze passie voor een betere en duurzamere toekomst delen is altijd een bron van inspiratie. Het is geweldig om te zien hoe onze gezamenlijke inspanningen het pad kunnen effenen voor een wereld die milieuvriendelijker en duurzamer is voor iedereen.”

Maurice Loef, Directeur Linehaul bij DPD Nederland: “Ons doel als bedrijf is om in 2040 netto nul uitstoot te bereiken in 2040 en dit is een grote stap voorwaarts op deze weg, die ons helpt onze CO2-uitstoot en dus onze carbon footprint te verminderen. Vos Logistics is de eerste vervoerder op het gebied van internationale linehaul die insetting voor ons toepast. Hierdoor zal ongeveer 10 procent van onze dagelijkse kilometers op HVO100 plaatsvinden. Aangezien duurzaamheid voor ons nu en in de toekomst een topprioriteit is, kan onze gezamenlijke beslissing om HVO100 te gebruiken voor de kilometers van DPD van invloed zijn op de toewijzing van toekomstige lijndiensten. Dankzij deze verandering produceert een aanzienlijk deel van de tijdkritische lijndiensten Vos Logistics naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk nu aanzienlijk lagere emissies.” De logistiek dienstverlener is van plan deze aanpak ook in andere regio’s toe te passen.

Vooruitdenken

Vos Logistics is trots dat het voorop loopt in duurzame transportoplossingen. “Onze insetting aanpak biedt de mogelijkheid om het gebruik van duurzame technologieën en brandstoffen uit te breiden, met behoud van flexibiliteit om een efficiënt netwerk te runnen. Henk-Jan van der Molen: “Het concept van insetting is veelbelovend en heeft de potentie om bij nog meer van onze klanten te worden toegepast. We blijven ons inzetten om samen met onze partners te werken aan het toegankelijker maken en uitstoot in de hele sector te blijven verminderen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer