Ga naar hoofdinhoud

100 DAF’s XG voor Rutom Cargo

Rutom Cargo uit Helmond heeft 100 nieuwe DAF XG 480 trekkers aangeschaft. Onlangs zijn de eerste 75 nieuwe XG’s afgeleverd door dealer Loven Truck Helmond.

Het in Helmond gevestigde transportbedrijf is vooral actief in internationaal lijndiensten. Dat betreft het transport van pakketten. Dag in, dag uit zijn de combinaties onderweg om bezorgingen volgens strakke planning uit te voeren. “Onze medewerkers plus goed, betrouwbaar en vooral duurzaam materieel zijn de levensaders van onze onderneming”, aldus Tom van den Broek, directeur van Rutom Cargo. “Met een wagenpark van maar liefst 180 trekkende en 420 getrokken eenheden bieden wij onze partners de best mogelijke logistieke dienstverlening door geheel Europa. Snelheid, flexibiliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn onze kernwaarden.”

Vertrouwen in lager brandstofverbruik

Van den Broek heeft het volste vertrouwen dat de nieuwe DAF trucks in de praktijk waarmaken wat ze op papier beloven. “We rijden uitsluitend DAF en de ervaringen met het merk zijn goed. We verwachten dat het beloofde lagere brandstofverbruik eruit komt. De degelijkheid van de nieuwe XG overtuigt zeer zeker en DAF heeft echt flinke stappen gezet als het gaat om gebruiksgemak en comfort voor de chauffeurs.”

Tom van den Broek, Raymond Plönes (Loven) en Ruud van den Broek voor de eerste nieuwe XG’s

Zo duurzaam mogelijk

Rutom Cargo investeert in nieuw en zo duurzaam mogelijk materieel. Voor het lange afstandstransport is het bedrijf aangewezen op trucks met verbrandingsmotoren. Dan telt een lager verbruik zoals de 10 procent, die DAF noemt voor zijn nieuwste generatie zware trucks waaronder de XG. “Onze trucks rijden 120.000 kilometer per jaar, dan is brandstofbesparing met het oog op duurzaamheid en kosten uiterst belangrijk”, stelt Van den Broek.

Alternatieve brandstoffen voor minder CO2

Rutom Cargo werkt al jaren met alternatieve brandstoffen. “Inmiddels zijn wij ook gestart met het tanken van HVO100. Deze hernieuwbare diesel zorgt ervoor dat de uitstoot van broeikasgassen met wel 90 procent omlaag gaat. De afgelopen maand hebben we 40 procent van de gereden kilometers op HVO100 gereden. Om voor 100 procent op alternatieve brandstoffen te kunnen gaan rijden hebben wij fors geïnvesteerd, zoals dus in deze 100 nieuwe DAF XG trekkers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer