A.Jansen schroeft elektrische as onder trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

A.Jansen schroeft elektrische as onder trucks

Transportbedrijf A. Jansen uit Son gaat een elektrische as van Smesh onder een of twee van haar vrachtwagens plaatsen en de innovatieve e-as voor vrachtwagens testen in de praktijk.

Smesh-E-Axle ontwikkelt een aandrijflijn voor elektrische vrachtwagens, die efficiënt, compact én krachtig is. Deze ontwikkeling moet zware elektrische vrachtwagens technisch en economisch haalbaar maken.

A. Jansen en Smesh-E-Axle gaan een pilot-samenwerking aan om de techniek in de praktijk te testen. “We stellen één of twee vrachtwagens ter beschikking waar de achteras ingebouwd gaat worden. Al onze reguliere diesel aangedreven vrachtwagens worden gemonitord en met GPS technieken gevolgd. Dit zal ook met de vrachtwagens met de Smesh-E-Axle gaan gebeuren. Op deze wijze kunnen we een conventionele vrachtwagen met dezelfde inzet, hetzelfde type werk, vergelijken met de vrachtwagens met de Smesh-E-Axle. Deze vergelijkingen moeten uitwijzen of de as goed presteert en wat er eventueel aan verbeterd kan worden”, aldus A. Jansen op haar website.

Tijdens het Mobility Lab Event op 9 december jl. kwamen Rino Both, Marketing Manager Smesh-E-Axle en Han Heijsters, Corporate Social Responsibility Manager bij A. Jansen., aan het woord over de samenwerking.

Both “We zochten mensen met gezond verstand die inzien dat onze oplossing de toekomst is. In A. Jansen vonden we zo’n partij. Om onze innovatie een stap verder te brengen gaan we samen met pilot-bedrijven aan de slag om de aandrijfas in de praktijk te bewijzen. We kijken uit naar een goede samenwerking met A. Jansen!”

Heijsters: “Voor A Jansen is een duurzame bedrijfsvoering een belangrijke pijler. Wij sluiten ketens door beton te maken van gerecycled materiaal en dit met eigen transport te vervoeren, om tijd en brandstof te besparen. De zuinige en innovatieve aandrijfas van Smesh-E-Axle is een veelbelovend systeem om duurzaam transport een grote stap verder te brengen. Daar werken wij graag aan mee.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer