Einride koopt 200 BYD elektrische trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Einride koopt 200 BYD elektrische trucks

Einride, het Zweedse vrachttechnologiebedrijf dat pioneert met autonome voertuigen, heeft 200 BYD 8TT batterij-elektrische trucks gekocht die het gaat inzetten in de Verenigde Staten. Het is voor BYD de grootste order buiten Azië tot nu toe.

BYD begint in februari mnog et de levering van de eerste voertuigen, die allemaal in Lancaster (Californië) worden geassembleerd. In de loop van de komende twaalf maanden zullen alle 200 voertuigen in fases worden geleverd. Einride zal de voertuigen gebruiken om hun wereldwijde vloot van connected elektrische voertuigen uit te breiden om hun Amerikaanse klanten in de belangrijkste transportregio’s te bedienen. Saga, het technologieplatform van Einride dat een cruciale rol speelt bij het efficiënt en optimaal laten verlopen van elektrisch vervoer, zal de volledige vloot van getekende BYD voertuigen aandrijven.

“Deze historische order geeft klanten een kijkje van dichtbij van Einride’s industrie-transformerende intelligente besturingssysteem en onze veilige en betrouwbare zero-emissie batterij-elektrische trucks”, zegt Patrick Duan, Senior Vice President, BYD Noord-Amerika. “BYD elektrische trucks laten een sterke combinatie zien van geavanceerde hightech en duurzaamheid die klanten de prestaties bieden die ze wensen, terwijl ze een nieuwe gouden standaard zetten voor comfort en veiligheid voor de bestuurder.”

“Omdat we onze activiteiten in de VS blijven uitbreiden en onze end-to-end verzendoplossing op schaal kunnen aanbieden, is het absoluut noodzakelijk om een OEM-partner te hebben die met ons kan samenwerken bij het leveren van elektrische voertuigen van topklasse”, zegt Niklas Reinedahl, General Manager North America bij Einride. “Deze vloot van voertuigen, die in een toonaangevend tempo en volume geleverd zal worden, zal ons in staat stellen om efficiënt elektrisch, kostenconcurrerend en emissievrij vervoer te leveren aan onze klanten.”

De meerderheid van de voertuigen zullen BYD’s 3e generatie 8TT’s zijn, met een cabine die is ontworpen door Wolfgang Josef Egger, de bekende voormalige hoofdontwerper van Audi. De cabines bieden een verbeterde aerodynamica en energie-efficiëntie naast een ruim en ergonomisch interieur. De trucks zijn standaard uitgerust met Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS), waaronder automatisch noodremsysteem, adaptieve snelheidsregeling, waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook en dodehoekdetectie, waardoor het rijden gemakkelijker en veiliger wordt.

De trucks zijn uitgerust met 563 kWh ultraveilige en betrouwbare ijzerfosfaat batterijpakketten, een elektronisch parkeerremsysteem, sleutelloze toegang en push-to-startfuncties, en zullen tot 185kW CCS1 laadcapaciteit hebben. De 8TT met uitgebreide actieradius biedt een actieradius van 200 mijl (ongeveer 320 km) per lading.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer