Ford Trucks overal in Europa (maar nog niet in NL) • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ford Trucks overal in Europa (maar nog niet in NL)

Ford Trucks blijft haar aanwezigheid maar uitbreiden in Europa. Afgelopen week werd de marktentree in Frankrijk groots aangekondigd op de vakbeurs Solutrans in Lyon. De Franse vlag lijkt weliswaar op die van Nederland, maar in ons land laat de introductie nog steeds op zich wachten.

Tijdens de lancering op Solutrans 2021 in Frankrijk zei Haydar Yenigün, General Manager van Ford Otosan: “Met het merk Ford Trucks gaan onze robuuste groeiplannen voor Europa in sneltreinvaart vooruit. Vorige maand hebben we onze intrede gedaan op de grootste markt voor zware bedrijfsvoertuigen in Europa, Duitsland. En nu zijn we enthousiast om de stap te zetten naar de Franse markt – de op één na grootste van Europa. Vanaf 2022 zijn we van plan om klanten op 25 locaties te bedienen via het merk F-Trucks France, een onderneming van enkele van de meest gerenommeerde merken in de Franse auto-industrie en bedrijfswagensegment.”

Ford Trucks zet zijn snelle groei op de strategisch belangrijke Franse markt voort. Dit volgt op de benoeming van distributeurs in Portugal, Spanje, Italië, België, Luxemburg en Duitsland. Ford Trucks is van plan om tegen 2022 op 25 punten aanwezig te zijn in Frankrijk, dat als strategische markt een sleutelpositie inneemt in Europa. Tijdens de lancering werd bekend dat Ford meteen 60 F-Max trucks kan leveren aan de Combronde Groupe, een van de belangrijkste logistieke vloten van Frankrijk.

F-Trucks France, benoemd tot distributeur van Ford Trucks, is een joint venture met Groupe Maurin, Groupe DMD en Groupe Amplitude, die tot de meest gevestigde namen in de Franse automobielindustrie behoren.

Tijdens Solutrans 2021 beschreef Ford Otosan General Manager, Haydar Yenigün, hoe trots het bedrijf is om zich op de tweede grootste markt voor zware trucks in Europa te begeven, na Duitsland:

“Door onze technische expertise en superieure R&D produceren we nu vrachtwagens en zijn we actief in meer dan 40 landen wereldwijd. De F-MAX, winnaar van de 2019 International Truck of the Year (ITOY) award, blijft een van de belangrijkste symbolen van onze productiekracht, engineeringcapaciteiten, design, technologie en vaardigheden op het gebied van voertuigontwikkeling. Na het ontvangen van de ITOY award hebben we onze groeiplannen versneld als gevolg van de grote vraag naar de F-MAX vanuit Europa. Om aan deze vraag te voldoen, hebben we een vestiging in Italië, België en Luxemburg opgezet, evenals op de Poolse, Litouwse, Portugese en Spaanse markt. In de afgelopen weken hebben we stappen gezet in Duitsland, Europa’s grootste markt voor zware vrachtwagens. Nu zijn we er trots op samen te werken met onze distributeur F-Trucks France om de Franse markt te betreden, de op één na grootste markt voor zware vrachtwagens in Europa en Frankrijk zal een sleutelrol spelen in de groeiplannen van Ford Trucks.”

Ford Trucks produceert en ontwikkelt voertuigen voor meer dan 40 landen over de hele wereld. Haar internationale groei vertoont geen tekenen van vertraging, ondanks de pandemie. Ford Trucks streeft naar een permanente groei in heel Europa en is van plan om zijn wereldwijde activiteiten in de komende 3 jaar uit te breiden naar 55 landen. Na het ontvangen van de 2019 International Truck of the Year (ITOY) award, heeft Ford Trucks zijn groeiplannen vervroegd met de grote vraag vanuit Europa naar de F-MAX. Na zijn aanwezigheid in Polen, Litouwen, Portugal, Spanje en Italië in 2019, is het nu ook in staat om de vraag in België, Luxemburg en Duitsland te bedienen. Het bedrijf wil zijn wereldwijde groei uitbreiden tot 45 landen tegen eind 2021 en tot 55 landen tegen eind 2024.

Ook Nederland moet veroverd worden door Ford Trucks, maar het kan maar geen geschikte importeur vinden in ons land. Hoop gloort echter: de banieren met de Franse vlag op de showtruck op Solutrans waren aan de linkerkant van de cabine zo geplooid dat de Nederlandse vlag al duidelijk zichtbaar werd…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer