Foto’s: Roland en Ewals ontwikkelen XLS schuifzeilen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Roland en Ewals ontwikkelen XLS schuifzeilen

Roland International en Ewals Cargo Care hebben samen XLS ontwikkeld. XLS staat voor een nieuwe generatie schuifzeilen voor intermodaal transport met de nadruk op ladingzekering.

Roland en Ewals hebben samen het XLS-systeem ontwikkeld. Deze gepatenteerde oplossing heeft alle kenmerken van een conventioneel schuifzeil, maar daarbij is de Mega Huckepack XLS ook een structureel sterkere en veiligere trailer om lading zoals banden, bulkzakken en andere losse producten te vervoeren.

De huidige XL gecertificeerde trailer (EN 12642 XL) voldoet niet aan de eisen voor specifieke type vervoer, waar de lading de neiging heeft om uit te zetten tijdens het transport over de weg, per spoor of op de boot.

Het schuifzeil is voorzien van verticale aluminium planken welke een vitaal onderdeel vormen van de totale voertuigconstructie, geschikt voor het vastzetten van de lading. Het schuifzeil, dat vóór het laden naar binnen wordt voorgespannen, zorgt ervoor dat de oplegger de wettelijke vastgelegde voertuigbreedte niet overschrijdt – ongeacht welke lading er vervoerd wordt. Er zijn nieuwe verbeteringen doorontwikkeld, waardoor het systeemgewicht met meer dan 80 kg per voertuig is gedaald (!), zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties en veiligheid. Dit resulteert in lagere kosten, een meer ergonomische bediening, een hoger laadvermogen en dus meer efficiëntie voor de eindgebruiker. Deze ultieme oplossing is getest en gecertificeerd door de Duitse autoriteiten (TÜV en UCI).

Ewals Cargo Care, een van Europa’s grootste intermodale transportbedrijven, heeft de XLS-oplossing al meer dan 10 jaar als standaard schuifzeil. Bart van Rens (Manager Fleet Control Ewals Cargo Care) legt uit: “We hebben bewust voor Roland gekozen als onze partner voor de ontwikkeling van een specifieke schuifzeil-oplossing, omdat zij de kennis, ervaring en productiemogelijkheden in huis hebben. Mede op basis van gebruikerservaring, werd de XLS oplossing verder geoptimaliseerd. We hebben meer dan 2000 trailers uitgerust met XLS schuifzeil. Voor ons is dit de industriestandaard in intermodaal transport.”

InfiniShield is een nieuw merk van Roland dat een volledige reeks aan digitale UV en Solvent printtechnologieën op PVC samenbrengt, met meerdere beschermende coatings om het ultiem bedrukte schuifzeil te bieden voor elk type trailer. Gecombineerd met hun grondige kennis van kleur, compositie, typografie en design maken ze indrukwekkende full color prints. Dankzij de coatings zijn deze schuifzeilen vuilafstotend, gemakkelijk schoon te maken en bieden zij zelfs tot 5 jaar garantie.

Hesse van Groningen (Country Manager van Roland – LoadLok Nederland) zegt: “Roland is altijd al een pionier geweest op het gebied van printen. Al in 1985 (!) was Roland het eerste bedrijf in onze industrie dat op schuifzeilen printte. In ons Centre of Excellence in Europa bieden we onze klanten ieder bedenkbare digitale of offset printtechnologie aan. Op basis van de vereisten van de klant zijn we in staat om het ultieme geprinte schuifzeil te leveren, van enkele sets tot vervanging van volledige vloten.” Hesse legt uit: “We investeren voortdurend in de ontwikkeling van digitale printtechnologieën, product en productiekwaliteit, om onze nummer 1 positie in de markt te behouden. We zijn er trots op dat we erkend worden voor onze innovatieve schuifzeil-oplossingen en uitstekende duurzaamheid onder alle omstandigheden. We leveren onze oplossingen in geheel Europa, van kleine tot grote eindgebruikers.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer