Foto’s: Scania Zwolle produceert eerste nieuwe legertruck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Scania Zwolle produceert eerste nieuwe legertruck

Bij Scania in Zwolle rolde afgelopen week de allereerste van 2.000 trucks die het ministerie van Defensie heeft besteld van de productielijn.

Het is alweer even geleden dat de Gryphus, zoals de defensietruck heet, werd gepresenteerd. Dat was eind 2018 en in de tussentijd zijn wel wat lesvoertuigen geleverd, maar de eerste echte batch rolt nu van de lijn, geheel conform de wensen van het Ministerie van Defensie, zo verzekert Scania Nederland ons.

De voertuigen worden geleverd in het kader van de Defensiebrede Vervanging Operationele Wielvoertuigen en omvat 2-, 3- en 4-assige All Wheel Drive trucks met laadvermogens van 5 en 10 ton of als trekkers voor zeer uiteenlopende toepassingen. De basis van de voertuigen wordt gevorm door het zeer brede modulaire concept van Scania. De voertuigen zullen aanvullend worden voorzien van de nodige bijzondere equipment. De order omvat tevens de levering van 185 gepantserde wisselcabines. Bij inzet van de voertuigen in risicovolle gebieden kunnen de cabines gemonteerd worden om de militaire chauffeurs te beschermen tegen zowel projectielen, landmijnen als bermbommen. De Scania Gryphus zal bij alle krijgsmachtdelen binnen Defensie worden ingezet. Bij Scania Production Zwolle vindt zowel de productie van de basischassis als de afmontage met de specialistische opbouw plaats. Hierdoor levert de order zowel bij de fabriek in Zwolle als bij de toeleveranciers een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid.

Foto’s: Scania Production Zwolle FB

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer