Herbert Sas neemt Iveco S-Way op LNG in gebruik • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Herbert Sas neemt Iveco S-Way op LNG in gebruik

Herbert Sas Transport & Fruit uit het Gelderse Dreumel heeft een Iveco S-Way NP460 aan het wagenpark toegevoegd. Het bedrijf gaat de nieuwe trekker onder meer inzetten voor het bevoorraden van Albert Heijn en Lidl supermarkten. Een sluitende businesscase is helemaal doorgerekend.

Door de komst van de S-Way NP bestaat het wagenpark van Herbert Sas Transport en nu voor 20 procent uit LNG-trekkers. Directeur-eigenaar Herbert Sas: “Wij willen ons voorbereiden op 2025, het jaar waarin emissiezones worden ingevoerd in diverse steden. Bovendien is onze S-Way NP door de 100 procent mono-fuel techniek van Iveco geschikt voor de stap naar Bio-LNG. Ook die business case bekijken we nu al, zodat we over vier jaar kunnen doorschakelen naar deze alternatieve aandrijftechniek.” Herbert Sas Transport & Fruit stoot met S-Way NP momenteel al 10 procent minder CO² uit in vergelijking met een diesel aangedreven truck met een Euro VI Step D motor. Dit percentage kan het bedrijf op termijn opvoeren tot liefst 95 procent, zodra het kilometers gaat maken op Bio-LNG.

Herbert Sas Transport & Fruit is gespecialiseerd in het transport van AGF en levensmiddelen. Dit doen zij zowel nationaal als internationaal, waardoor de Iveco S-Way Natural Power op LNG flexibel wordt ingezet voor het bevoorraden van diverse Albert Heijn en Lidl supermarkten in de binnensteden. Het is voor Herbert Sas erg prettig dat de nieuwe trekker Piek-gecertificeerd is, waardoor zij hiermee ook in de toekomst op iedere gewenste locatie kunnen laden en lossen. De  S-Way NP kent namelijk een maximale geluidsemissie van nog geen 71 dB in de Silent-modus.

De businesscase van Herbert Sas is gebouwd op een kilometrage van 150.000 tot 180.000 kilometer op jaarbasis, waarvan 70 procent in het buitenland en 30 procent in Nederland. Mede door de vele Duitse kilometers profiteert het transportbedrijf optimaal van het Maut-voordeel. Bovendien heeft Herbert Sas Transport & Fruit een winstgevende business case te pakken, doordat zij kunnen terugvallen op de Nederlandse subsidieregeling voor LNG-trucks, een milieu-investeringsaftrek (MIA) tot wel 13,5 procent en de combinatie van binnen- en buitenlandse ritten.

De Iveco S-Way NP is met open armen ontvangen door de chauffeurs van Herbert Sas Transport & Fruit. “Onze nieuwe LNG-trekker is een prachtig visitekaartje voor ons bedrijf! Deze is bovendien voortreffelijk gespoten door Cranen uit Heeswijk-Dinther. Mede daardoor hebben we veel leuke reacties mogen ontvangen van collega-transporteurs”, aldus Herbert Sas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer