Hoyer investeert 42,7 miljoen euro in wagenpark • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Hoyer investeert 42,7 miljoen euro in wagenpark

Logistiek dienstverlener Hoyer Group heeft een bedrag van circa 42,7 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing van haar wagenpark in heel Europa. Het gaat om trucks van de merken MAN, Scania, Volvo en, voor de eerste keer bij Hoyer, DAF.

Hoyer bestelde het merendeel van de vrachtwagens voor het transport van minerale oliën in Groot-Brittannië. De vrachtwagens zijn afkomstig van de vrachtwagenfabrikanten MAN, Scania en, voor het eerst, van DAF. De logistiek specialist neemt de nieuwste generatie trucks van Volvo in gebruik voor de bevoorrading van tankstations in Duitsland. Ook voor het langeafstandsverkeer worden nieuwe Volvo-modellen in gebruik genomen. Ze zijn gestationeerd op Hoyer-locaties in Duitsland en Polen en rijden door heel Europa om chemische producten te vervoeren. De eerste trucks zijn al geleverd en de hele vloot zal tegen eind 2020 geleidelijk aan worden vervangen.

De Hoyer Group hecht veel belang aan het thema veiligheid. Daarom zijn alle voertuigen uitgerust met de modernste veiligheidstechnologieën, waaronder naar voren gerichte camera’s die het 140 graden zicht van de bestuurder door de voorruit registreren. Ze worden geactiveerd als er sprake is van abrupte voertuigbewegingen en registreren korte sequenties van de gevaarlijke situatie. Deze opnames helpen bij het onderzoeken van ongevallen en bijna-ongevallen en worden gebruikt om preventieve veiligheidsmaatregelen en chauffeurstrainingen te ontwikkelen.

Rudolf Schumacher, Fleet Manager van de Hoyer Group in Dormagen, Duitsland: “De veiligheid van onze chauffeurs en van andere weggebruikers heeft de hoogste prioriteit. Wij vervoeren dagelijks zeer kwetsbare goederen en beschouwen het als onze plicht om risico’s en gevaren tot een absoluut minimum te beperken. Dankzij de innovatieve veiligheidsuitrusting van onze vloot voldoen we ruimschoots aan de wettelijke eisen en stellen we de norm in de sector. Bovendien leggen we de nadruk op het voortdurend bijscholen van ons personeel. Wij trainen onze chauffeurs regelmatig en intensief op het gebied van veiligheid in het kader van klassikale trainingen en online trainingen.”

foto ter illustratie

Een ander onderdeel van de uitgebreide veiligheidsuitrusting is een actieve bochtenassistent om bestuurders te helpen bij het maken van bochten. Een camera met een groothoeklens aan de passagierszijde geeft de dode hoek door aan een monitor in de bestuurderscabine tijdens draaimanoeuvres. Daarnaast geeft een geluid een waarschuwing voor de aanwezigheid van andere weggebruikers, zoals fietsers of voetgangers, tijdens het nemen van bochten. Verder zijn de trucks voorzien van een alcoholslot dat is aangesloten op het contactslot, waardoor de truck pas kan worden gestart na het uitvoeren van een ademtest. Voor het eerst is in alle vrachtwagens een paniekknop geïnstalleerd. De chauffeur kan deze in geval van nood handmatig bedienen. Bij de planning wordt dan een alarm geactiveerd.

Naast een grotere veiligheid betekenen de nieuwe truckmodellen ook meer comfort voor de chauffeur. Rudolf Schumacher: “Het feit dat onze chauffeurs een gevoel van welbehagen hebben tijdens ritten die vaak vele dagen duren en zich kunnen ontspannen na vele uren op de weg en het afleggen van honderden kilometers, is belangrijk voor ons. Zo kunnen langeafstandschauffeurs bijvoorbeeld de dikte van de matrassen voor het bed naar eigen voorkeur bestellen. Andere innovaties aan boord zijn een ingebouwde tv en een draaibare bijrijdersstoel die tijdens de pauze ook als tv-fauteuil fungeert. Ook zijn er afsluitbare kasten.”

De trucks van de diverse merken zijn veelal uitgerust met Euro 6 dieselmotoren. Na de vernieuwing van het wagenpark heeft 98 procent van Hoyers 2200 trucks Euro 6 motoren. Vier van de 500 nieuwe trucks hebben LNG-motoren. Daarmee heeft Hoyer nu negen LNG-trucks. Hoyer zegt met nadruk dat het gebrek aan een adequate LNG-tankinfrastructuur de aankoop van meer trucks op LNG verhindert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer