Ga naar hoofdinhoud

Iveco S-Way laat COAN verder groeien

COAN Transport uit Geldermalsen heeft met de komst van een nieuwe Iveco S-Way haar wagenpark laten groeien tot 20 stuks.

In 2001 besloot Cornelis Vermeulen om te starten als eigen rijder. In 2016 nam hij een extra chauffeur in dienst om stap voor stap verder te groeien. Een kleine vijf jaar later bestaat het wagenpark van COAN Transport BV door de komst van een nieuwe Iveco S-Way inmiddels uit 20 diesel aangedreven trucks. Vol trots gaat het met 510 pk en een nieuw product de weg op.

Vanaf 2001 maakt Cornelis Vermeulen, en later zijn chauffeurs, kilometers onder de naam COAN Transport. De namen van de twee eigenaren zitten hierin verwerkt, namelijk: die van hem en zijn vrouw Angelique Vermeulen. Vol trots vertelt Cornelis Vermeulen over zijn nieuwe aanwinst en Iveco. “We zijn altijd al heel tevreden over het vorige model. Toen ik foto’s zag van de nieuwe Iveco S-Way was ik gelijk onder de indruk en heb ik direct informatie opgevraagd. Ik heb ook een demorit gemaakt met de Iveco S-Way tijdens de Ride & Drive dagen. Daar ben ik toen met Lucien Peskens, Sales Area Manager bij Iveco NLS, in contact gekomen en zijn we vrij snel daarna tot een overeenkomst gekomen.” Meerdere jongens hebben al aangeboden dat ze met een Iveco S-Way de weg op willen gaan. “Iveco heeft echt een prachtige truck neergezet met een mooie uitstraling, die de chauffeurs erg aanspreekt. Onze complimenten naar Iveco.” Lucien Peskens voegt hieraan toe: “COAN Transport groeit snel en het geeft een trots gevoel om aan zo’n bedrijf een truck te verkopen!”

COAN Transport gaat met een Cursor 13 motor met 510 pk en met 2.300 Nm koppel de weg op. Cornelis Vermeulen: “We rijden veel buitenlandse kilometers met zware containers en stukgoedvrachten. Dan is de 510 pk zeker geen overbodige luxe.” Als eigenaar van COAN Transport hoopt hij dat zijn chauffeurs te werk gaan als eigen rijder, dat zij continu meedenken en gemotiveerd zijn. Daar krijgen zij een complete truck voor terug.” De Iveco S-Way is uitgerust met een draaibare, drievoudig verstelbare bijrijdersstoel, een lederen Hi-Comfort chauffeursstoel, een Hi-Connect infotainmentsysteem inclusief TomTom trucknavigatie en een onder de cabine geïntegreerde standairco en standkachel, waardoor de chauffeur met een comfortabel gevoel de weg op gaat. Daarnaast is de nieuwe truck VLG uitgerust, zodat het in Nederland gevaarlijke stoffen mag vervoeren.

Vermeulens bedrijf is samen met partners BTC Geldermalsen Transport en Everhart Nijhof Transport uitgegroeid tot dé specialist in het transport van zeecontainers in alle soorten en maten. Zij rijden van Rotterdam of Antwerpen richting Zuid-Duitsland, Zwitserland en Italië. De Iveco S-Way wordt specifiek ingezet om zeecontainers te vervoeren richting met name de Benelux, het Ruhrgebied in Duitsland en Frankrijk. De trekker is opgebouwd door het vakbekwame team van Iveco Schouten in Tiel en het spuitwerk, naar eigen ontwerp van Cornelis Vermeulen, is gerealiseerd door Dubbeldam uit Schelluinen.

Als sterk groeiend transportbedrijf uit Geldermalsen kan COAN Transport bouwen op een fijne samenwerking met Iveco NLS en Iveco Schouten. Cornelis Vermeulen: “Het was voor mij dus een logische stap om opnieuw zaken te doen met Iveco, omdat we bij hun kunnen rekenen op hoge betrouwbaarheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer