Iveco Trakker 8x8 Widespread voor VoTra • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco Trakker 8×8 Widespread voor VoTra

VoTra Zand en Grindhandel uit het Zeeuwse Den Bommel heeft een nieuwe Iveco Trakker 8×8 kipper in gebruik genomen. Een bijzondere auto met een bijzondere geschiedenis. In het familiebedrijf VoTra zette vader Dick de Vos nog bijna alles in gang voor de aanschaf van de nieuwe wagen, voor hij op 10 oktober vorig jaar overleed. Zijn vrouw, zoon en dochter trekken nu de kar bij het familiebedrijf en hebben in relatief korte tijd ervoor gezorgd dat de truck inmiddels al 2,5 maand met succes op de weg rijdt.

Adriaan Doorduin, sales engineer van Iveco NLS, leverde de truck in januari af bij VoTra. Na de eerste voorzet door vader Dick is deze prachtig afgemaakt door zijn gezin. Met trots delen Iveco, VoTra Zand- en Grindhandel, P.Ruizeveld, Veldhuizen, Drukkerij Kranse en JMC, nu de truck met de buitenwereld.

Adriaan Doorduin: “Zaterdag 11 Januari was voor ons allemaal een beladen ochtend, want je weet dat Dick zelf nog de bestelling had geplaatst voor de wagen en de bak. Het is mooi dat we de truck samen hebben kunnen afmaken volgens de reeds gesloten afspraken met vader Dick.” Dat het familiebedrijf kon rekenen op de steun van deze bedrijven, gaf een warm gevoel van vertrouwen, zo licht Angelique toe. “We hebben altijd het vertrouwen gehouden dat het goed zou komen, ook in tijden dat zo’n belangrijk persoon als mijn vader plotseling wegviel. Ik kende iedereen in het gezin al, omdat zijn vrouw, zoon en dochter al bij de aanschaf aanwezig waren. De eerste gesprekken hebben we dan ook gevoerd aan de eettafel. Het is een enorme schok als je dan hoort dat Dick is komen te overlijden. Ook Jaap Lagendijk spreekt met trots over de band met VoTra Zand- en Grindhandel, voorheen Aannemingsbedrijf AVK BV. “Wij werken al jaren erg prettig met elkaar samen. Daarnaast hadden deze bedrijven en de familie de Vos als kenmerkende eigenschap dat ze grensverleggend waren en ons op die manier hebben aangezet tot innovaties. Hierdoor hadden én hebben onze firma’s een hechte zakelijke band.”

De robuuste Iveco Trakker 8×8 kipper beschikt over een Cursor 13 motor met 450 pk en heeft een geautomatiseerde 16-traps versnellingsbak. Veldhuizen B.V. heeft gezorgd voor een WSG-systeem, een Wide Spread gestuurde achteras, waardoor het totaal GVW (Gross Vehicle Weight) is gestegen van 37 naar 43 ton. De terreinwagen staat daarnaast op 325/95R24 zandbanden, waardoor het voertuig veel bodemvrijheid heeft. Hierdoor beschikt de chauffeur over veel terreinvaardigheid.

P.Ruizeveld, Iveco NLS en VoTra Zand- en Grindhandel hebben samen de handen in elkaar gestoken met als doel om de nieuwe truck te realiseren, precies zoals vader Dick het gewild zou hebben. Jaap Lagendijk vertelt hierover namens P.Ruizeveld: “Wij hebben de kipper in overleg met de kinderen van Dick en zijn vader (opa van zoon Rick en dochter Angelique) afgebouwd met een prachtige eindresultaat. Op de Iveco Trakker 8×8 is een zes mm Hardox 400 kipper gemonteerd met een RVS bodem die ervoor zorgt dat de lading makkelijk uit de bak loopt. Verder is de bak uitgevoerd met een slibdichte achterklep, zodat VoTra Zand- en Grindhandel ook bagger (modder) kan vervoeren.”

VoTra Zand- en Grindhandel is in 1995 opgericht en heeft nu drie wagens op de weg rijden. Zij beschikken over een zand- en grindhandel op eigen loswal in Den Bommel en zijn gespecialiseerd in kipper transport binnen Goeree-Overflakkee en omstreken. Het bedrijf stond tot en met oktober vorig jaar onder de leiding van vader Dick. Zijn gezin heeft na zijn overlijden besloten om het bedrijf samen voort te gaan zetten. Angelique de Vos: “Als je het te mooi vindt om te laten stoppen, dan vind je vanzelf wel een weg om het voort te zetten. Het maakt ons enorm trots en verdrietig tegelijkertijd, omdat mijn vader het niet mee heeft kunnen maken. We hebben alles toch maar mooi in 5,5 maand kunnen regelen. Ik weet zeker dat hij daar enorm trots op is!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer