Kuehne+Nagel schakelt over op Iveco S-Way op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Kuehne+Nagel schakelt over op Iveco S-Way op LNG

Logistiek dienstverlener Kuehne+Nagel wil bijdragen aan de vergroening van de transportwereld en breidt het wagenpark uit met vier nieuwe Iveco’s S-Way op LNG. De nieuwe trucks gaan rijden op vloeibaar aardgas en zijn uitgerust met 460 pk en een 2.000 Nm koppel sterke 12,9 liter Cursor 13 gasmotor gecombineerd met de 12-traps Hi-Tronix geautomatiseerde transmissie.  De S-Way’s van Kuehne + Nagel zijn voorzien van de grootst mogelijke tankcombinatie, links en rechts van het chassis bevindt zich een lange tank met een inhoud van 540 kilo LNG. Hiermee wordt volgens Iveco de grootste actieradius in de markt behaald van maar liefst 1.600 kilometer. Brigade heeft een camerasysteem voorzien op de S-Ways zodat de chauffeurs nog meer zicht hebben rondom het voertuig.

De olieverversingsintervallen bedragen 90.000 km en specifieke gascomponenten van de  aardgasmotor zijn aangepast voor het minimaliseren van de onderhoudskosten. De overlangse,  compacte en lichte 3-wegkatalysator draagt bij aan het behalen van de strengste emissienormen en  zorgt tegelijkertijd voor een laag geluidsniveau. Dit systeem vereist geen additieven, geen roetfilter  of geparkeerde regeneratie, zodat ook hier weinig onderhoud nodig is.

Op dit moment is LNG de milieuvriendelijkste brandstof voor verbrandingsmotoren, aardgas en  biogas verminderen de CO₂-uitstoot aanzienlijk. Wanneer bio-methaan gebruikt wordt kan deze  uitstoot tot 95 procent lager liggen ten opzichte van diesel. Bio-methaan is de meest efficiënte manier om  hier en nu fossielvrij en CO2-vrij transport te leveren. Het betekent ook 95 procent minder uitstoot van fijnstof en 90 procent minder NO2.

Voertuigen op gas voldoen ruimschoots aan de huidige en toekomstige uitstootnormen, mogen vrij  milieuzones in, zorgen voor een milieuvriendelijke uitstraling en maken door hun lage geluidsniveau  leveringen ’s nachts mogelijk. Dankzij de stille werking, met slechts 71dB(A) Piek Quiet Truck in Silent  Mode, kunnen de Iveco S-Way’s van Kuehne+Nagel toegang krijgen tot de stadscentra, dicht  bevolkte gebieden en snelwegen met veel verkeer met de strengste emissiebeperkingen en ze kunnen de klok rond werken.

Verder zijn de S-Way’s van Kuehne+Nagel uitgerust met een anti-stationair functie die langdurig  stationair draaien tegengaat door de motor automatisch af te zetten wanneer dat kan, Iveco Hi[1]Cruise GPS-rijvoorspelling en Fleet Mode & Eco Fleet voor een maximale brandstofefficiëntie.

Met de Iveco S-Way’s profiteert Kuehne+Nagel van maximale connectiviteit! De connectiviteit van  de Iveco S-Way helpt de bestuurder om moeiteloos en efficiënt te werken. Daarnaast ondersteunt  het de fleetmanager door het optimaliseren van de uptime, efficiëntie en Total Cost of Ownership  van het voertuig. Kuehne+Nagel gaat de voertuigen inzetten voor groupage diensten in Europa, met  name in Duitsland. Met de LNG-trucks betalen zij door de Maut-vrijstelling in Duitsland geen  tolheffing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer