Ga naar hoofdinhoud

Logistics Control Center voor FreightWare

GateWay heeft haar pakket FreightWare voor logistiek dienstverleners uitgebreid met een Logistics Control Center. Dit bewaakt alle activiteiten die worden uitgevoerd voor een verlader.

Freightware screenshot“Het Logistics Control Center wordt continu gevoed met gegevens uit de FreightWare modules voor warehousing, expeditie, transportmanagement en douane. Op basis hiervan controleert de software of de processen op de juiste manier verlopen”, zegt Richard Kleijzen, accountmanager bij Gateway Software. Hiervoor worden vooraf alle workflows vastgelegd. “Voor de klant, de goederenstroom en de eigen organisatie”, licht Kleijzen toe. Ook wordt ingesteld welke KPI’s de meetpunten vormen in de verschillende stappen van een workflow.
Het Logistics Control Center maakt vervolgens een grafische weergave van wat er in de praktijk gebeurt en waarschuwt met een stoplichtfunctie als KPI’s worden overschreden. “Door realtime te meten wat de prestaties zijn, kan er tijdig worden bijgestuurd”, stelt Kleijzen. “En gaat er iets fout, dan wordt dit ook meteen vastgelegd in een non-conformity rapportage. Dat vergemakkelijkt het kwaliteitsmanagement.” Ook bieden de metingen van het Logistics Control Center de mogelijkheid de benodigde capaciteit te bepalen en trends in het logistieke proces te signaleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer