Mercedes opent ‘eTruck Charging Park’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Mercedes opent ‘eTruck Charging Park’

Mercedes-Benz Trucks heeft maandag samen met Netze BW een oplaadpark voor klanten geopend in de buurt van het Application Information Center (BIC) in Wörth am Rhein. In het eTruck Charging Park kunnen klanten met elektrische vrachtwagens oplaadstations en oplaadconcepten van verschillende fabrikanten testen en samen met experts van Mercedes-Benz Trucks ter plaatse op maat gemaakte oplaadoplossingen voor hun respectieve toepassingen ontwikkelen. De laadtechnologie wordt voor testdoeleinden ter beschikking gesteld en gecombineerd met een uitgebreid aanbod aan adviesdiensten om klanten te helpen soepel de overstap naar e-mobiliteit te maken.

Michael Scheib, Hoofd Product Management, Mercedes-Benz Trucks: “Bij de transformatie naar e-mobiliteit is het ons doel om onze klanten meer te bieden dan alleen een elektrische truck. We willen een geïntegreerde oplossing bieden die advies en laadinfrastructuuroplossingen uit één hand omvat. Ons laadpark voor klanten in Wörth is een integraal onderdeel van deze aanpak en laat klanten op een praktische en tastbare manier zien hoe laadinfrastructuur voor hun toepassing eruit kan zien.”

“Naast de technologische ontwikkeling van alle benodigde componenten is de ontwikkeling van de elektrische laadinfrastructuur een van de factoren die cruciaal zijn voor het succes van elektrisch zwaar transport”, legt Axel Hausen, hoofd grote e-mobility & speciale projecten bij de services divisie van Netze BW uit. “Samen met onze moedermaatschappij EnBW brengen we veel expertise op het gebied van laadinfrastructuur en de energiebranche in het project in. In Wörth werken we samen met investeerders zoals e-fleet operators, vrachtwagenfabrikanten, industriële en commerciële klanten en gemeenten om individuele laadoplossingen te ontwikkelen, met name voor depotlogistiek, die het elektrisch zwaar transport van de grond zullen helpen krijgen.”

Om te beginnen beschikt het eTruck Charging Park over zes laadstations van verschillende fabrikanten met vermogens tussen 40 kW en 300 kW. Omdat de laadtechnologie zich snel blijft ontwikkelen, heeft dit park een modulaire structuur, zodat laadstations kunnen worden toegevoegd of vervangen als dat nodig is. Daarom is de installatie van een MCS-laadstation (megawatt oplaadsysteem) als volgende stap mogelijk.

Door verschillende laadopties op één plaats aan te bieden, hebben klanten de mogelijkheid om ze rechtstreeks te vergelijken. Tegelijkertijd worden in het eTruck Charging Park ook belangrijke kwesties aangepakt, zoals aansluiting op het net, lokale energieopwekking, energieopslag en intelligent beheer van laadprocessen. Zo zal bijvoorbeeld kunnen worden geïllustreerd hoe laadprocessen in bestaande logistieke processen kunnen worden geïntegreerd en zo de energiekosten kunnen verlagen. Een proefrit met de eActros 300/400 voor het zware distributietransport biedt klanten ook de mogelijkheid om direct een indruk te krijgen van de efficiëntie, de actieradius en de laadmogelijkheden van elektrische trucks. Met dit als basis kunnen klanten samen met de experts ter plaatse een complete elektrische oplossing schetsen voor hun individuele behoeften. Een fotovoltaïsch systeem op het dak van het oplaadpark, inclusief stationaire opslag, toont de mogelijkheden van een efficiënte stroomvoorziening voor oplaadstations.

Een van de focuspunten van het eTruck Charging Park is persoonlijk advies aan de klant, het zogenaamde eConsulting. Hierbij leren klanten uit de eerste hand hoe ze e-mobiliteit in hun eigen wagenpark en werkprocessen kunnen integreren. Om de overstap naar e-mobiliteit onder de knie te krijgen, hebben klanten zowel de mogelijkheid nodig om apparatuur te testen als deskundige ondersteuning bij het opzetten van hun eigen laadinfrastructuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer