Ook Waberer’s gaat voor elektrisch • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ook Waberer’s gaat voor elektrisch

Het Hongaarse transportbedrijf Waberer’s heeft een nieuwe elektrische truck in haar wagenpark opgenomen: een 16 tons Renault D. Dat is al de tweede elektrische truck in korte tijd.

De Waberer’s Groep is naar eigen zeer toegewijd aan het opbouwen van een duurzame Europese logistieke cultuur. Met dit doel voor ogen heeft zij de afgelopen jaren een aantal stappen ondernomen om haar carbon footprint in de toekomst voortdurend te verkleinen.

Een hoeksteen van dit proces is het testen en introduceren van voertuigen met alternatieve aandrijflijnen in het wagenpark van Waberer. Als onderdeel van dit streven heeft Waberer’s vorig jaar zijn eerste LNG-aangedreven voertuig in gebruik genomen – waarmee goederen kunnen worden vervoerd met een tot 80 procent lagere CO2-uitstoot – en heeft het onlangs Hongarije’s eerste in serie geproduceerde elektrische vrachtwagen in gebruik genomen, een Volvo FL Electric.

Barna Erdélyi, lid van de Raad van Bestuur van Waberer, ontving uit handen van Zoltan Tiringer, Managing Director van Renault Trucks Kft., de eerste elektrische Renault truck die in Hongarije in gebruik wordt genomen en die zal worden ingezet voor commerciële transporttaken in de vloot van dochterbedrijf WSZL. Met deze investering kan WSZL voortaan met twee zuiver elektrische vrachtwagens de stadsdistributie verzorgen.

“Wij zetten ons in voor groene technologieën. Dit is het soort avontuur dat je aangaat met je strategische partners, zoals Renault voor ons. Er is een vrij lange periode geweest waarin veel over soortgelijke oplossingen is gesproken, maar er is geen echte vooruitgang geboekt. Nu is de tijd gekomen om daar echt iets aan te doen, want zowel de technologie als de behoeften van de klant hebben het punt bereikt waarop deze ontwikkelingen kunnen en moeten worden doorgevoerd”, aldus Barna Erdélyi.

De elektrische Renault D16, die op de markt is gebracht met een gesloten laadbak en een laadklep, heeft een leeggewicht van 7,3 ton. Hij wordt aangedreven door vier motoren van 185 kW piekvermogen, elk aangedreven door 66 kWh Z.E. lithium-ionbatterijen, gekoppeld aan een versnellingsbak met twee versnellingen.

Waberer’s laat weten dat er nog dit jaar meer elektrische trucks in haar wagenpark te verwachten zijn.

Eén reactie op “Ook Waberer’s gaat voor elektrisch

  • Big Rick

    Misschien ook eens proberen om wat langer met een truck te rijden?Scheelt ook uitstoot van het productieproces.Maar ja,zolang je ongeschoold volk heel Europa door laat rijden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer