Qualcomm breidt FleetFence uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Qualcomm breidt FleetFence uit

Qualcomm introduceert een uitgebreide versie van haar FleetFence-oplossing voor het monitoren van transporten op basis van gegevens uit verschillende boordcomputersystemen.

Qualcomm FleetFenceFleetFence bundelt data van verschillende merken boordcomputers zodat via één scherm alle lopende transporten kunnen worden gevolgd, ook als die door onderaannemers worden uitgevoerd. Van elke – gecharterde – auto is zichtbaar of hij op tijd vertrekt, de juiste route rijdt en de zending op tijd gaat afleveren.
“Nieuw in FleetFence is de mogelijkheid om van elk voertuig, binnen een dagtraject, ook de verschillende deeltrajecten als op zichzelf staande ritten te volgen en bewaken”, vertelt Wim Foederer, directeur marketing van Qualcomm Enterprise Services Europe. Daarnaast kan de oplossing nu communiceren met een groter aantal boordcomputersystemen dan bij de introductie van FleetFence in 2009.
Kort samengevat is FleetFence een soort planbord waarop te zien is of een auto op tijd met de rit begint, of hij de vooraf opgegeven route volgt en of hij op tijd op het laad-/losadres gaat aankomen en is aangekomen. Om dit te kunnen doen wordt FleetFence enerzijds gevoed met gegevens vanuit de planning en anderzijds met positie-/statusinformatie vanuit de boordcomputers in de auto’s. Vanuit een TMS of via handmatige invoer krijgt FleetFence de ritten binnen met dag, tijdstip en plaats van vertrek, bestemming, verwachte aankomsttijd en te rijden route. Vervolgens wordt het kenteken van de auto toegekend aan de rit. Als het tijdstip van vertrek aanbreekt, zoekt FleetFence automatisch contact met de boordcomputer in de auto en geeft het verloop van de rit weer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer