Ga naar hoofdinhoud

Qualcomm lanceert telematics voor charters

Qualcomm Enterprise Services Europe lanceerde een nieuwe oplossing voor transportbedrijven die veel met subcontractors werken. Met de Driver Telematics App van Qualcomm kunnen zij voortaan al hun subcontractors managen en monitoren

Het systeem werkt ook wanneer de charter niet is uitgerust met een boordcomputer (foto) die is aangesloten op het telematica platform van hun opdrachtgever. Een smartphone waarop de Driver Telematics App is geïnstalleerd, biedt in dat geval uitkomst. De applicatie betekent ook een uitkomst voor bedrijven die weliswaar werken met het Qualcomm telematicasysteem, maar waarvan een of meer wagens geen unit aan boord hebben. Dankzij de Driver Telematics App van Qualcomm beschikt de vervoerder toch over de mogelijkheid om subcontractors te managen en te monitoren. Via het FleetVisor interface kunnen uiteenlopende data real-time binnen worden gehaald halen en kan het BackOffice woden beheerd.

Niet meer bellen

Met Driver Telematics App behoort het bellen met subcontractors om te weten waar ze zijn, of ze op schema rijden en hoe het met de lading staat, tot het verleden. niet meer. De chauffeur beschikt over een Android smartphone, waarop de applicatie via Google Play is gedownload, en staat op die manier in permanente verbinding met zijn opdrachtgever. Die kan alle informatie over ritverloop en lading op de voet volgen en is niet afhankelijk van de informatie die de subcontractor verstrekt. Ook bestaat niet langer de kans dat bepaalde informatie achterhaald is. Transporteurs kunnen daardoor wanneer dat nodig is, real-time beslissingen nemen. De Driver Telematics App biedt ook mogelijkheden voor het versturen van workflow, waarmee het transportbedrijf zijn subcontractor bepaalde aanwijzingen of opdrachten kan geven. Ook bevat de applicatie een optie voor vrij berichtenverkeer, waarmee de subcontractor zijn opdrachtgever kan informeren over eventuele afwijkingen ten opzichte van de geplande rit. Die kan daardoor zijn klant tijdig informeren over de verwachte aankomsttijd van diens lading.De Driver Telematics App van Qualcomm is deze zomer te downloaden. De applicatie is beschikbaar in zeven talen en is uiterst gebruiksvriendelijk.

Qualcomm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer