Shell investeert in Travis Road Services • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Shell investeert in Travis Road Services

Shell Ventures investeert in het Nederlandse Travis Road Services. Met hun booking platform maakt Travis het mogelijk om transportservices online te reserveren. Het gaat dan om truckwash, tank cleaning, parkeren en onderhoud. Travis, in het verleden ook bekend onder de naam Alles Voor Je Truck, kan met de investering, waar de hoogte niet van bekend is gemaakt, verder groeien in Europa.

Travis werd ooit opgericht om transportbedrijven en eigen rijders het inefficiënte en kostbare administratieve proces voor het vinden, boeken en betalen van diensten langs de weg op te lossen. Het boekingsplatform verbindt fleetowners met service-providers. Meer dan 500 locaties voor tal van diensten zijn verbonden en meer dan 60.000 vrachtwagenchauffeurs maken momenteel gebruik van Travis. Het bedrijf, gevestigd in Tilburg, is uitgegroeid van een lokale speler tot een internationale speler. Travis is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken, Spanje, Polen en Oostenrijk en streeft naar volledige Europese dekking binnen de komende jaren.

 “Om de volgende lading te kunnen laden en van A naar B te rijden, moet een bestuurder gebruik maken van wegdiensten zoals het wassen van vrachtwagens en het reinigen van tanks. Het vinden van de juiste diensten in het buitenland en het betalen ervan, was vroeger een handmatig proces en veroorzaakte administratieve uitdagingen voor zowel vlooteigenaren als dienstverleners. Travis automatiseert dit proces van het vinden, boeken en betalen van services langs de weg, wat resulteert in een snelle en transparante transactie ”, zegt Dennis van Veggel, oprichter en CEO van Travis. “Dankzij ons uitgebreide Europese wegennet kunnen wagenparkeigenaars hun planning optimaliseren en daarmee de kosten verlagen, het aantal afgelegde kilometers en de stilstand verminderen.”

Van Veggel: “We zijn van mening dat slimme (autonome) voertuigen automatisch de best beschikbare wegenwachtdiensten vinden, boeken en betalen op basis van realtime gegevens, we noemen dit datagestuurde roadservices. Onze klanten en partners vertellen ons dat we door het automatiseren van het boekingsproces de administratieve lasten verminderen en hen meer controle bieden. Zo stelt Travis fleetowners in staat hun positie in de steeds internationaler wordende logistieke sector te versterken.”

 “Wij geloven in de ambitie van Travis om de Europese markt voor wegdiensten te veroveren”, zegt Peter van Giessel, Investment Director bij Shell Ventures. “Travis verzamelt en ontgrendelt onderscheidende en vaak verspreide services die essentieel zijn voor de veiligheid en efficiëntie van vloten. Hiermee kunnen fleetowners essentiële services vinden en boeken en deze zelfs betalen met gebruik van tankkaarten, zoals onze Shell Card. Ik ben ervan overtuigd dat de opkomst van verbonden voertuigen de vraag naar datagestuurde services langs de weg zal vergroten. Tegen die achtergrond, en met groeiende schaalvoordelen, hebben we er vertrouwen in dat het ambitieuze team van Travis de markt voor wegdiensten zal blijven verbeteren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer