Sterk Trailers levert nu ook ballastaanhangwagens • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sterk Trailers levert nu ook ballastaanhangwagens

Sterk Trailers heeft haar gamma versterkt met ballasttrailers. Het concept kenmerkt zich door een eigentijdse bouwwijze met ouderwetse degelijkheid. De speciale staalsoorten die worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit en er is een speciale bouwstructuur. De eerste ballastaanhanger is voor Van Rattingen uit Venray.

Sterk Trailers denkt graag mee met de klant zodat er producten op maat kunnen worden afgeleverd. Voorbeelden hiervan zijn de trailers voor meeneemheftruck en de Combitrain, een LZV-oplossing. Na gedegen marktonderzoek heeft Sterk Trailers ervoor gekozen om zo multifunctioneel mogelijke aanhangwagens te ontwerpen voor een specifieke doelgroep. Omdat een aanhanger meerdere mobiele kranen mee moet kunnen nemen, zijn deze volledig geschoopeerd en kunnen ze voorzien worden van een verwisselbare basisplaat.

Kraanverhuurbedrijf Van Rattingen te Venray heeft de eerste aanhangwagen van Sterk Trailers geleverd gekregen. Deze 2-assige ballasttrailer komt achter een tevens unieke kraan te hangen, namelijk de ATF 60G-3. Deze 60-tons kraan heeft de motor in de bovenwagen zitten, waarbij middels een innovatief aandrijfsysteem de assen van de onderwagen worden aangedreven.

Voor 2020 staan er al een aantal uitleveringen van 2-assige ballastwagens in de planning. Later zijn er ook al 3-assers gepland, waaronder een speciaal ontwikkelde op afstand bestuurbare zelfrijdende variant. Deze is bedoeld om nog flexibeler te zijn en kan indien nodig elders geparkeerd worden, zodat deze niet in de weg staat.

Efficiënt werken is belangrijk in de bouwwereld. De mobiele hijskraan wordt steeds vaker ingezet want deze kranen kunnen steeds meer gewicht hijsen. Hiervoor is echter wel ballastgewicht nodig. Normaal gesproken is hier een extra truck en trailer voor nodig, maar met een goede ballasttrailer is dat verleden tijd. Hierdoor ontstaan er ook geen onnodige wachttijden en bespaart het bedrijf mankracht en inzet van materieel. Daarnaast vermindert men hiermee natuurlijk ook de uitstoot van CO2 en stikstof.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer