Ga naar hoofdinhoud

Tactische planner vernieuwd

Na de nieuwe releases van ORTEC TD en Shortec komt ORTEC ook met een nieuwe versie van haar Tactical Route Planner (TRP). Dit systeem ondersteunt beslissingen op tactisch niveau om de inzet van mensen en middelen zo gelijkmatig over een bepaalde periode en/of diverse gebieden te spreiden

“De performance en rekensnelheid zijn verbeterd”, zegt Product Manager Theodoor Torn van ORTEC. “Verder is de look&feel aangepast, zodat de planner meer gebruiksgemak ervaart.” Als voorbeeld noemt hij de introductie van een dashboard waarop alle knoppen te vinden zijn om een resultaat te laten berekenen. “De gebruiker hoeft hierdoor niet meer te leren omgaan met meerdere schermen, maar behoudt het overzicht via één scherm”, licht Torn toe. Een andere aanpassing is de extra ondersteuning bij het maken van en werken met bezorggebieden in ORTEC TRP. Kreeg voorheen elk bezorgadres in een bepaalde gebiedstoewijzing een bijbehorende kleur, nu wordt er gewerkt met polygonen, ofwel veelhoekige figuren. “Het voordeel hiervan is dat een nieuw adres automatisch aan een bezorggebied wordt toegevoegd”, aldus Torn. “Door de polygoon – de lijn om een bepaald gebied – wat ruim te nemen vallen nieuwe klanten automatisch in het ene of het andere bezorggebied. In de oude release moest dit eerst nagerekend worden.”

ORTEC TRP berekent optimale routes op basis van mogelijke leveringsschema’s voor elke klant, inclusief geldende beperkingen als contractuele bezoekfrequenties, levertijden, opslagcapaciteit of dagelijks verbruik. De software zorgt ervoor dat de afleveradressen elke dag zo dicht mogelijk bij elkaar liggen om het afleggen van onnodige kilometers te voorkomen en de werklast beter over meerdere dagen te verdelen.

Bron: Ortec

TRP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer