TIP levert nieuwe dienst Insight • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

TIP levert nieuwe dienst Insight

TIP, leverancier van trailerdiensten, is trots de lancering aan te kondigen van hun nieuwe reeks, op telematica gebaseerde, digitale diensten, onder de naam TIP Insight.

Telematica maakt al langere tijd deel uit van de transportsector en is van cruciaal belang gebleken voor het bepalen van de locatie van trailers en het beveiligen van de lading. TIP Insight gaat een stap verder in het gebruik van telematica door gegevens te verzamelen over de prestaties van een trailer om hiermee haar klanten meer efficiëntie te bieden. Met andere woorden, TIP Insight stelt transportbedrijven en logistieke dienstverleners in staat te profiteren van diensten die niet alleen de locatie van hun trailers beheren, maar het stelt ze ook in staat om te profiteren van functies die rapporteren over de ‘gezondheid’ van een trailer. Denk hierbij aan remprestaties, bandenspanning, temperatuurbewaking, deurbeveiliging en nog veel meer.

De beweging om vloten te ‘digitaliseren’, stelt TIP en haar klanten in staat om inzicht te krijgen in de activiteiten en gezondheid van trailers voor een efficiënter, veiliger en transparanter transportecosysteem. Om deze digitale beweging maximaal te ondersteunen, heeft TIP een TIP Insight-afdeling gecreëerd welke in hoog tempo nieuwe diensten en services blijft ontwikkelen. Hiermee blijven klanten makkelijker toegang krijgen tot het op telematica-gebaseerde dienstenaanbod, met ondersteuning van onze experts.

“Door onze vloot en die van onze klanten te verbinden met een reeks aan telematicadiensten, hebben we de mogelijkheid om een platform te creëren dat geschikt is voor alle trailertypes en merken. Dit maakt het mogelijk om op basis van slimme algoritmes, diensten te leveren welke waardevol zijn voor onze klanten.”- Bob Fast, CEO van TIP Trailer Services.

Het digitale platform “FleetConnected”, biedt klanten een gebruiksvriendelijk digitaal systeem dat niet alleen de locatie van de trailers toont, maar ook (analytische) tools biedt voor het optimaliseren en beheren van de vloot. De functionaliteiten op het platform variëren van een eenvoudige ’track and trace’ met geofencing-mogelijkheid tot signaalfuncties: van de prestaties van het remsysteem en het openen van de achterdeuren tot de bandendruk en de temperatuur van de koeleenheid. Daarnaast biedt het platform rapportages welke helpen bij het beheren van het wagenpark voor efficiënt en veilig gebruik van trailers.

TIP Insight is ontwikkeld om trailervloten gebruiksvriendelijker te maken door vlootbeheerders realtime zichtbaarheid te geven en om inzichten te creëren welke zijn gebaseerd op data en algoritmes. Dit zal bijdragen aan het nemen van slimmere beslissingen bij het beheer van trailervloten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer