Ga naar hoofdinhoud

Trimble lanceert FleetXps for Android

Met de Fleet Express for Android, kortweg FleetXps, biedt Trimble Transport & Logistics een flexibele smartphone oplossing aan transporteurs die regelmatig charters inhuren en deze in hun fleet management willen integreren. Dit stelt hen in staat om op elk moment een continue dienstverlening aan hun klanten te verzekeren. De nieuwe FleetXps for Android is een primeur op het ITT-event van 7 juni in Expo Houten.

AndroidDe uitdaging voor Trimble was een zelfde kwaliteit en nagenoeg identieke werkwijze aan te bieden als met de populaire CarCube. Afgezien van de Android ondersteunde smartphone user interfaces, zijn de logistieke functies zoals het sturen en afhandelen van taken en berichten, invullen van het logboek met bijhorend vragenpad,  geheel identiek. De FleetXps is dan ook even gebruiksvriendelijk als de CarCube.

Een planner merkt volgens Trimble geen verschil tussen de logistieke afwerking van de vast gemonteerde CarCube en de mobiele FleetXps. De gebruikte methode is consequent dezelfde. Een chauffeur dient zich ook eerst aan te melden voor hij zijn dagtaak kan starten.

Mobiel versus gemonteerd
Uiteraard zijn er ook een paar verschillen met de vast gemonteerde CarCube : doordat de nadruk ligt op het logistieke aspect, worden voertuig gerelateerde interfaces zoals tacho gebaseerde rijtijden en downloads, CANBUS data, het gebruik van PTO en de registratie van temperatuurmeetsystemen niet vastgelegd.

Handige functies
FleetXps heeft  dan weer een geïntegreerde barcode scanner functie (camera in toestel benodigd!) en de mogelijkheid om een digitale handtekening te zetten. Daarnaast kan de FleetXps ook de link maken met een tweetal (betalende) navigatie apps, die zo vanuit een taak opgestart kunnen worden. Op basis van de GPS- ontvanger in de smartphone worden de rijtijd en de afgelegde weg aan het logboek gekoppeld,  teneinde de ritgegevens volledig te maken.

Hoewel Trimble niet zal instaan voor de verkoop van smartphone toestellen en airtime (die vallen volledig ten laste van de gebruiker), kan er wel advies verleend worden. Prijs en release datum van de FleetXps for Android worden op een later tijdstip meegedeeld.

FleetXps for Android  wordt gedemonstreerd op het ITT-event van 7 juni in Expo Houten, nabij Utrecht. Aanmelding voor dit gratis event kan nog altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer