Ga naar hoofdinhoud

Trucknavigatie in XL formaat

Naast het gewone TruckMate trucknavigatiesysteem levert Versluis nu ook een uitvoering met extra groot scherm: de TruckMate XL.

Deze heeft een 7 inch (17,8 cm) touchscreen waarmee de chauffeur een extra goed zicht heeft op de route. “De XL heeft niet alleen een groter scherm dan de gewone TruckMate, maar is ook voorzien van DVB-T digitale televisie en de mogelijkheid om film, MP3 en MP4 af te spelen”, vertelt Chris Versluis, directeur van Versluis Car Audio, dat de TruckMate van het Britse Snooper in ons land op de markt brengt. Ook kan een camera worden aangesloten op de TruckMate XL en is bluetoothtechnologie voor handsfree bellen geïntegreerd in het navigatiesysteem. Nieuw aan de TruckMate – zowel de gewone S2000 als de XL S7000 – is bovendien de mogelijkheid om de bestemming in de vorm van coördinaten in te voeren. “Dat is praktisch wanneer moet worden geladen of gelost in een nieuwbouwwijk of in de bosbouw”, licht Versluis toe. De TruckMate houdt rekening met beperkingen voor vrachtwagens, zoals hoogte, breedte, gewicht, lengte, inrijverboden en beperkingen voor vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook waarschuwt het systeem voor stijgings- en dalingspercentages, krappe bochten, zijwind en het risico op aan de grond lopen. Al deze truckspecifieke informatie wordt met een icoontje op de kaart weergegeven.
Daarnaast meldt de TruckMate waar flitspalen staan, waardoor de chauffeur bijtijds ziet waar snelheids- en roodlichtcamera’s staan of camera’s bij wegwerkzaamheden, tolgebieden en (tijdelijke) gevarenzônes. “Locaties van flitspalen worden dagelijks geupdate via de AURA flitspaaldatabase”, zegt Versluis. “Ons speciale team dat flitspaalgegevens verzamelt werkt AURA elke dag bij, zodat elke camera die wordt toegevoegd meteen te downloaden is.” Het dekkingsgebied van de TruckMate beslaat inmiddels een groot deel van Europa en Scandinavië. Versluis: “Software- en kaartupdates van de trucknavigatie zijn gratis tot de dekking volledig is in heel West Europa en Polen.

Bron: Truckmate

truckmate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer