Vos Transport test Iveco’s met HVO100 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Transport test Iveco’s met HVO100

Vos Transport uit Deventer heeft twee nieuwe Iveco’s S-Way in gebruik genomen. Het transportbedrijf is geïnteresseerd in de prestaties van de Iveco’s als er HVO100 wordt getankt.

De nieuwe Iveco S-Way is door Iveco ontworpen naar de behoefte van de chauffeur en dat is voor Vos belangrijk. De cabine is  ruim en rijk aan comfortfuncties en geavanceerde technologieën. De Iveco S-Way is 100 procent connected, wat voor het wagenparkbeheer interessant is. Dankzij de geavanceerde connectiviteit hebben de chauffeurs altijd contact met hun fleet manager, Iveco-ondersteuningsspecialisten en dealernetwerk, zodat indien noodzakelijk er snel geschakeld kan worden.

De S-Way’s zijn voorzien van Hi-SCR. Dat betekent dat de motor geschoond wordt (op basis van de emissie eisen) met alleen AdBlue en er geen sprake is van regenereren. Ook heeft de trekker alle benodigde veiligheidsfeatures en voldoet aan de laatste eisen wat betreft veiligheid. We hebben door het geen ons verteld is erg hoge verwachtingen en gaan met deze twee trekkers testen of deze verwachtingen waar worden gemaakt en we zullen ze testen wat hun prestatie is als we HVO100 gaan gebruiken. Deze brandstof zetten we grootschalig in om onze routes naar Scandinavië te verduurzamen”, aldus Jules Menheere, managing director van de Vos Transport Group.

Na circa één maand na levering vindt de officiële Iveco Driver Training plaats op basis van learning on the job. De chauffeurs krijgen vanuit de Iveco Driver Academy tips & tricks om de inzet te optimaliseren en het chauffeurscomfort te verhogen. Hiermee zijn veilige , plezierige  en zuinige kilometers gegarandeerd. Dit sluit goed aan bij het chauffeurtrainings programma van de Vos Transport Group waarbij zuinige kilometers en dus zo weinig mogelijk CO2 uitstoot een belangrijk aandachtspunt zijn.

 “Naast het duurzame karakter passen de trekkers ook binnen de bedrijfsfilosofie om chauffeurs zoveel mogelijk in een trekker te laten rijden waar ze trots op zijn. We hebben DAF,  Scania en Mercedes fanaten en als deze Iveco trekkers performen naar verwachting kunnen we straks ook onze Iveco fanaten bedienen. Zo kunnen ze extra trots de weg op. Dat onze medewerkers met een goed gevoel op pad kunnen en zo bij de klanten komen zien wij als belangrijk uitgangspunt voor de komende jaren”, licht Menheere toe.

Door hun jarenlange expertise in de markt vervult Vos met haar duurzame transport oplossingen een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers. Vos Transport Group voorziet in Warehousing en transport van en naar Groot Brittannië, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en geheel Scandinavië. Daarbij kijkt men samen met de klant naar de complete supply chain om deze zo optimaal mogelijk te organiseren.

Eén reactie op “Vos Transport test Iveco’s met HVO100

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer