Waberer’s heeft weg naar succes weer gevonden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waberer’s heeft weg naar succes weer gevonden

De Hongaarse logistiek dienstverlener Waberer’s heeft een prima eerste half jaar van 2021 gedraaid. Volgens nieuwe cijfers steeg de omzet in het tweede kwartaal van 2021 met 29,8 procent op jaarbasis en bereikte de grens van 150 miljoen euro. De groei ten opzichte van het vorige kwartaal (Q1 2021) bedroeg 5,4 procent. De halfjaaromzet in 2021 bedroeg 292,3 miljoen euro, een stijging van één procent ten opzichte van de eerste helft van 2020.

Dat gebeurt ondanks een massale inkrimping van het wagenpark in Q1 van 2020. Volgens Waberer’s zelf werd de vloot zelfs met 44 procent beperkt, vooral als het gaat om internationaal vervoer.

Voor de eerste helft van het jaar rapporteerde de onderneming een bedrijfswinst van 12,2 miljoen euro. In het voorgaande jaar moest Waberer’s op dit punt een verlies van 2,7 miljoen euro melden. Onder meer een herstel in het ITS-segment (internationaal vervoer) heeft hiertoe bijgedragen. Daar behaalde de logistiek dienstverlener met 0,7 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2021 voor het eerst sinds het vierde kwartaal van 2017 een positieve winst. In totaal maakt dit een nettowinst van 8,8 miljoen euro in de eerste helft van het jaar, na een verlies van 14,1 miljoen in de eerste helft van 2020.

De Hongaren werken ook aan het terugdringen van hun schulden. De nettoschuld per 30 juni 2021 bedroeg 112,7 miljoen euro, een daling van 63,6 miljoen euro ten opzichte van 30 juni 2020. Waberer’s zegt dat de voortdurende daling van de nettoschuld sinds het tweede kwartaal van 2019 te danken is aan de vermindering van de vlootomvang in het ITS-segment en het uitstel van vlootvernieuwingen. Voor het internationale verkeer doet Waberer’s een beroep op onderaannemers om de minder lucratieve routes voor de grote expediteur buiten de handelsroutes om over te nemen. In ieder geval is de directie van Waberer’s van mening dat het nieuwe bedrijfsmodel zijn waarde heeft bewezen. “Ik ben zeer verheugd dat de positieve trend bij Waberer’s Group – die in de tweede helft van 2020 is ingezet – zich in het tweede kwartaal van 2021 heeft voortgezet. De winstgevendheid op groepsniveau – in termen van EBIT en nettowinstmarge – bereikte in het afgelopen kwartaal het niveau van de succesvolle jaren medio jaren 2010,” aldus Waberer’s CEO Barna Erdélyi.

Eén reactie op “Waberer’s heeft weg naar succes weer gevonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer