Westerman rijdt 11 nieuwe Actrossen met tweewielers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Westerman rijdt 11 nieuwe Actrossen met tweewielers

Westerman Multimodal Logistics is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Het bedrijf houdt zich steeds meer bezig met het vervoer van fietsen en meerdere daaraan gerelateerde activiteiten. Nu de vraag naar rijwielen in heel Europa sterk stijgt, verwacht Westerman de komende jaren nog verder uit te breiden. Mede daarom bestelde het bedrijf onlangs 11 nieuwe Actrossen. Managing Director Riekelt Schaap vertelt: “Mercedes-Benz Trucks en dealer Wensink bieden ons de flexibiliteit en de adequate oplossingen die we nodig hebben om onze groei mogelijk te maken.”

Het recente succes van Westerman Multimodal Logistics is indrukwekkend. Alleen al in 2021 steeg de omzet van het bedrijf met 15 tot 20 procent. Managing Director Riekelt Schaap verklaart: “Ons dienstenpakket wordt steeds veelzijdiger. Transport over de weg is allang niet meer ons enige werk. Zo verzorgen we ook vervoer via water en spoor. Ook assembleren we bakfietsen, onder andere voor Babboe. Waar Nederland van origine al een groot fietsland is, zijn de rijwielen elders in Europa ook enorm in opmars. Dat komt ook omdat men, mede door de coronapandemie, anders naar de stad is gaan kijken. Met onze diensten helpen wij leveranciers te voldoen aan de sterk toenemende vraag in onder andere Frankrijk, Duitsland en Italië.”

Geen poeha

Mercedes-Benz is de allround partner die Westerman helpt om verder te groeien. Riekelt Schaap: “In 2021 hadden we nieuwe trucks nodig. Er waren bij alle leveranciers langere levertijden, vanwege het chiptekort. Toch kon Mercedes-Benz ons heel goed helpen. We belden onze man bij Wensink Truck & Trailer: Remco van Laar. Hij komt nooit met poeha, maar met oplossingen. Om de levertijd van onze nieuwe trucks te overbruggen had hij vanuit zijn netwerk snel Mercedes-Benz huurtrucks klaarstaan. Ook voor andere uitdagingen kunnen we goed bij dit merk terecht. Het lokaal uitleveren van bakfietsen doe we nu bijvoorbeeld met vier nieuwe Sprinters. Daar zijn we heel blij mee.”

Over de nieuw bestelde serie trucks van Westerman Logistics vertelt Schaap: “We werken met meerdere merken. Ieder krijgt zijn spreekwoordelijke punt van de taart. Mercedes-Benz is een economisch verantwoorde keuze: vanwege het gunstige brandstofverbruik en de lage uitval. De trucks zijn in aanschaf weliswaar relatief duur, maar als je kijkt naar de total cost of ownership blijkt een Mercedes-Benz truck onderaan de streep een sterkere investering te zijn. Daarbij denkt dealer Wensink, zoals gezegd, goed met ons mee. Zo kwamen we tot de beslissing om voor 11 nieuwe Actrossen te gaan.” De order bestaat uit zeven trekkers en vier bakwagens. De trekkers rijden straks op internationale ritten, onder andere naar Scandinavië.

Bij de aanschaf van nieuwe trucks kwam – zeker bij Westerman – ook een hoop emotie kijken. Schaap: “De chauffeurs op internationale ritten zijn vaak meerdere dagen op weg. Door de huur van de trucks kwam een deel van de rijders vanuit een ander vrachtwagenmerk opeens in een Mercedes-Benz terecht. Dat was best even wennen, bijvoorbeeld met de Mirrorcams en het volledig digitale dashboard. Uiteindelijk bevallen ze meer dan goed: de meeste chauffeurs willen nu het liefste Actros blijven rijden. Wij zorgen dan ook voor fijne trucks met alle comfort aan boord voor lange ritten, zoals een koelkast, magnetron, luchtpistool (om cabine schoon te houden), luxe stoelen en een goed bed.” 

Al 25 jaar partner

De aflevering van de eerste exemplaren witte trucks met knalgroene bestickering vond begin dit jaar plaats bij Wensink Mercedes-Benz Truck & Trailer. Directeur Remco van Laar: “Wij zijn bijzonder trots op deze samenwerking. Allereerst vanwege het vertrouwen: we hebben in de afgelopen 25 jaar al tientallen trucks mogen afleveren bij Westerman Multimodal Logistics. Het is daarbij inspirerend om te zien hoe het bedrijf zich ontwikkelt. Het vervoer van fietsen is een snelgroeiende business. Dit werk wordt steeds complexer, onder meer vanwege de opkomst van grotere, zwaardere e-bikes en bakfietsen. Mooi om te zien hoe slim Westerman ermee omgaat. Ondertussen komen wij met adequate oplossingen. Zo helpen we samen Europa de fiets op!”

Westerman Logistics bereidt zich momenteel voor op nóg meer werk. Schaap legt uit: “Net als bij een goed voetbalelftal hebben we de juiste mensen op de juiste posities. Denk aan bekwame managers en een betrouwbare chauffeurspool met flexibele schil. Ook zijn we onderdeel van netwerkorganisatie DistriXL, met meerdere familiebedrijven als Raben Netherlands en Stad Alkmaar Logistics. Samen bieden we persoonlijk contact en gegarandeerde 24-uurs dekking in Nederland. Onze digitale systemen zijn ten slotte na jaren investeren eveneens klaar voor de toekomst. Het is daarom prettig dat Mercedes-Benz Trucks en Wensink ons de capaciteit kunnen bieden zodra het nodig is.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer