Foto's + VIDEO: Nieuwe DAF’s en Manoovr semidiepladers voor Ter Linden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s + VIDEO: Nieuwe DAF’s en Manoovr semidiepladers voor Ter Linden

Ter Linden Transport uit Doetinchem blijft het wagenpark flink updaten. Vorig jaar leverde Bakker Bedrijfswagens Doetinchem al vier DAF FTT en FTM zwaartransporttrekkers aan de zwaartransportspecialist, nu komen daar nog vier FTM XF 530 SSC trekkers bij. De eerste is net afgeleverd. Ook investeert Ter Linden in nieuwe Manoovr semidiepladers van Nooteboom.

De DAF FTM XF 530 SSC zwaartransporttrekker is uitgerust met de Paccar MX-13 530 pk motor en TraXon 16 automatisch schakelende versnellingsbak, 120 tons remmen, zwaartransportschotel, SB kisten en tankopbouw en Alcoa lichtmetalen velgen voor een zo laag mogelijk gewicht. Chauffeur Huub komt niets te kort want de DAF is voorzien van onder meer TV, standairco, Adaptive Cruise Control, LDW, PCC, aslastbewaking en het DAF Night Lock.

De nieuwe DAF zal worden ingezet voor het vervoer van windmolens voornamelijk rotorbladen tot 65 meter lang. Ter Linden Transport is namelijk gespecialiseerd in het vervoer van windmolens door heel Europa. Jaarlijks transporteert het bedrijf meer dan 200 windturbines.

Om de wieken, torendelen en nacelles te vervoeren beschikt Ter Linden over een uitgebreide en moderne vloot met onder meer MWT Mega Windmill Transporters. Ter Linden heeft nu ook gekozen voor de Manoovr semidieplader. De nieuwste investering betreft vier stuks MPL-114-07(V), die in de afgelopen weken zijn afgeleverd aan Ter Linden. Deze 7-assige uitschuifbare opleggers worden, vanwege de lage laadvloer, vooral ingezet voor het vervoer van nacelles en torendelen. Ook het hoog nuttig laadvermogen vanwege de pendelassen (12 ton per aslijn), de excellente wendbaarheid door de hydraulische besturing en de 500mm hoogteslag in de vering zijn mede doorslaggevend geweest in de keuze voor de Nooteboom Manoovr semidiepladers. Om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen zijn deze semidiepladers al voorbereid voor uitbreiding met een Multidolly.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer