Vervoerder moet dik half miljoen euro betalen voor vervalste onderhoudshistorie trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vervoerder moet dik half miljoen euro betalen voor vervalste onderhoudshistorie trucks

Het Britse transportbedrijf Mansel Davies & Son heeft van de Britse rechter een recordboete gekregen van 500.000 pond, ruim 585.000 euro, voor het vervalsen van de onderhoudsdocumenten van haar vrachtwagens.

Mansel Davies & Son mag internationaal transport uitvoeren en  heeft een vloot van circa 100 trucks. Swansea Crown Court noteerde eerder al dat het bedrijf van oktober tot december 2017 19 overtredingen van valsheid in geschrifte en vervalsing van onderhoudsdossiers had begaan.

De rechtbank legt Mansel Davies & Son een boete op van 445.000 euro boete plus nog eens 140.000 euro boete voor gemaakte kosten.

Een administratief medewerker van het bedrijf heeft toegegeven onderhoudsrapporten te hebben vervalst en is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden met een looptijd van twee jaar. Ook moet hij een boete van omgerekend 1750 euro betalen.

De veroordeling volgt op een onderzoek door de DVSA, die uitvond dat het bedrijf zijn onderhoudsverslagen vervalste om te suggereren dat het zijn regelmatige volledige voertuigonderzoeken uitvoerde om te voldoen aan de vereisten van zijn exploitatievergunning.

Een handschriftdeskundige stelde vast dat één persoon binnen het bedrijf de valse dossiers aan het schrijven was.

Bron: Commercial Motor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer