Ga naar hoofdinhoud

Waarschuwing voor hinder A1

Vanaf 23 januari moeten weggebruikers rekening houden met forse verkeershinder op de A1 bij de Muiderbrug. Dat meldt Rijkswaterstaat op zijn website. De uit 1970 daterende brug over het Amsterdam-Rijnkanaal ondergaat een grondige renovatie.

A1 verkeersdrukteHoewel veel werkzaamheden in de weekeinden plaatshebben, krijgt het dagelijks woon-werkverkeer op de A1 vanaf eind januari tot half mei flink last van het grote onderhoud aan de brug. Volgens Rijkswaterstaat moeten weggebruikers rekening houden met langere reistijden.
De hinder wordt veroorzaakt door een andere indeling van de rijksweg. Die is nodig uit veiligheidsoverwegingen, meldt Rijkswaterstaat. De rijbanen worden versmald en er gaat een maximumsnelheid van 70 km per uur gelden.
Rijkswaterstaat verwacht dat op werkdagen de gemiddelde reistijd zal toenemen met 15 tot 20 minuten. Bij kleine verstoringen van het verkeer loopt de vertraging al snel op tot 30 minuten extra. In de weekenden moeten automobilisten rekening houden met 45 tot 60 minuten extra reistijd.
De Muiderbrug wordt niet alleen verbreed, verhoogd en versterkt, het bouwwerk krijgt ook een ander uiterlijk. Aan weerszijden van de brug komen zeventig meter hoge pylonen waaraan kabels worden bevestigd die op hun beurt de overspanning op haar plek houden. Het wegdek komt hoger boven het kanaal waardoor het scheepvaartverkeer makkelijker doorgang heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer