Schmitz presenteert lichte(re) schuifzeiloplegger in München • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Schmitz presenteert lichte(re) schuifzeiloplegger in München

Opleggerfabrikant Schmitz Cargobulle neemt ook al de gelegenheid om op de beurs Transport Logistic in München nieuws te presenteren. Met de verbeterede S.CS Univeral X-Light schuifzeiloplegger presenteert Schmitz een lichte trailer van 4.975 kg.

Om dat gewicht te bereiken heeft Schmitz aan haar lichte schuifzeiler optimalisaties aan het chassis doorgevoerd, als mede een nieuw vloerconcept. Dankzij het lagere eigen gewicht is vanzelfsprekend een hoger laadvermogen mogelijk.

De S.KO Cool Smart box body heeft nu de S.CU koelunit. Deze is voorzien van een moderne common-rail dieselmotor van 19 kW. Daarmee is het gewicht met 50 kg afgenomen en ook het brandstofverbruik moet minder zijn, met zo’n 10 procent. Ook de geluidsemissie van de nieuwe motor op de box body is lager.

Veel transportbedrijven werken met meerdere telematicasystemen. Met TrailerConnect biedt Schmitz Cargobull interfaces met andere telematica-oplossingen om bedrijven in staat te stellen met slechts één portal te werken. Met deze interfaces kunnen telematicagegevens van diverse telematicasystemen voor trailers worden overgezet naar en weergegeven in TrailerConnect portal 2.0. Dit omvat gegevens van de koeleenheid, de EBS-drive samen met informatie van de sensoren.

Schmitz Cargobull maakt het monitoren van ladingen en trailers nog efficiënter en transparanter met twee nieuwe apps. Gebruikers worden realtime geïnformeerd via push-berichten op hun smartphone. Schmitz Cargobull heeft de TrailerConnect beSmart-app speciaal voor stuurprogramma’s verbeterd. De beSmart-app geeft alle informatie weer, zodat bestuurders de status van de trailer te allen tijde kunnen volgen. De app maakt draadloos verbinding met de telematica-eenheid CTU 3 en kan ook het deurslot en koeleenheid bedienen. De optionele temperatuurprinter van de trailer kan ook rechtstreeks vanuit de app worden bediend.

De nieuwe BeUpToDate-app TrailerConnect is gericht op de behoeften van fleetmanagers en expediteurs. Het informeert alle portalgebruikers via smartphone over de huidige locaties van hun trailervloot, stilstandtijden en bewegingsgegevens. Schmitz Cargobull heeft individuele functies en weergaven van de TrailerConnect-portal 2.0 overgedragen aan de mobiele applicatie. Een belangrijke feature van de beUpToDate-app: de positie van alle of individuele trailers wordt in realtime weergegeven via Google maps. Daarnaast biedt de app ook informatie over de actuele status van de trailer, zoals gegevens over temperatuur en koeleenheid, de bandenspanning of asbelastingen. De geïntegreerde zoek- en filterfunctie zorgt ervoor dat gebruikers een duidelijk overzicht krijgen.

Eén reactie op “Schmitz presenteert lichte(re) schuifzeiloplegger in München

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer