Daimler zet door met Autonomous Technology Group • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Daimler zet door met Autonomous Technology Group

Terwijl velen in de transportsector nog niet veel kunnen voorstellen bij autonome trucks, werkt Daimler Trucks wereldwijd door aan de verwezenlijking van zelfrijdende vrachtwagens. Om haar pioniersrol goed te kunnen invullen heeft Daimler de Autonomous Technology Group opgericht.

Al eerder liet Daimler Trucks weten ernst te maken met autonome voertuigen en Level 4 trucks binnen tien jaar op de weg te willen hebben. Daarvoor investeert het meer dan 500 miljoen euro.

De belangrijkste doelstellingen van Autonomous Technology Group zijn de algemene strategie en implementatie van geautomatiseerd rijden verder opzetten, inclusief onderzoek en ontwikkeling, alsmede het opzetten van de vereiste operationele infrastructuur en netwerk, op weg naar de serieproductie van Level 4 autonome trucks.

Martin Daum, topman van Daimler Trucks & Buses: “Wij zijn de pionier voor autonome vrachtwagens. Met de oprichting van onze wereldwijde Autonomous Technology Group zetten we de volgende stap en onderstrepen het belang van sterk geautomatiseerd rijden voor Daimler Trucks, de industrie en de maatschappij. Met de nieuwe unit zullen we de effectiviteit van onze geautomatiseerde rij-inspanningen en de impact van onze investeringen in deze belangrijke strategische technologie maximaliseren. Dat stelt ons in staat om straks hoogautomatisch rijden letterlijk op weg te helpen en zo transport veiliger te maken, levens te redden en transportbedrijven te helpen hun productiviteit te verhogen.”

Met ingang van 1 juni a.s. zal dr. Peter Vaughan Schmidt, momenteel hoofd van de strategie Daimler Trucks, leiding geven aan de nieuwe businessunit. Peter Vaughan Schmidt: “Met de Autonomous Technology Group brengen we onze wereldwijde experts samen en hun enorme kennis op het gebied van geautomatiseerd vrachtvervoer. In de eerste fase zullen we ons richten op gebruikservaringen van sterk geautomatiseerd rijden in gedefinieerde gebieden en tussen gedefinieerde hubs in de VS. We zullen daarbij nauw samenwerken met klanten wiens bedrijf overeenkomt met deze geautomatiseerde rijdtoepassing. We zullen niet alleen de technologie ontwikkelen, maar ook de vereiste operationele infrastructuur en netwerk opzetten. “

Softwareontwikkeling voor autonoom rijden zal een van de belangrijkste activiteiten zijn van de Autonomous Technology Group. Een ander project zal het zogenaamde voertuigproject zijn: enerzijds zal het voertuigproject verantwoordelijk zijn voor de redundantie in het chassis, waardoor de systemen van het voertuig de rol van een chauffeur kunnen overnemen terwijl hij op de weg rijdt, waardoor de hoogste veiligheid wordt geboden. Anderzijds zorgt het voertuigproject voor de integratie van de geautomatiseerde rijsensors-set (camera, lidar, radar), die – samen met een zeer nauwkeurige kaart – ervoor zorgt dat de autonome vrachtwagen zijn eigen weg vindt op de weg. De operationele infrastructuur en het netwerk dat wordt opgezet door de Autonomous Technology Group zal bestaan ​​uit een hoofdcontrolecentrum voor voertuigen en extra stations op logistieke knooppunten.

De Autonomous Technology Group heeft een wereldwijd bereik met experts die op verschillende locaties in het wereldwijde ontwikkelingsnetwerk van het bedrijf werken, namelijk in Portland en Blacksburg (VS) en Stuttgart (Duitsland). Meer locaties zullen volgen als de testvloot wordt opgebouwd en ingezet. Het in Blacksburg gevestigde bedrijf Torc Robotics zal deel uitmaken van de nieuw opgerichte Autonomous Technology Group, in afwachting van de goedkeuring door de autoriteiten van de onlangs door Daimler Trucks aangekondigde acquisitie. Beide bedrijven vullen elkaar perfect aan, met de expertise van Torc in agile softwareontwikkeling en de ervaring van Daimler Trucks in het leveren van betrouwbare en veilige vrachtwagenhardware. Torc Robotics blijft een afzonderlijke entiteit en behoudt zijn naam, team, bestaande klanten en faciliteiten in Blacksburg. Bovendien zullen de oprichters van Torc Robotics deel blijven uitmaken van het managementteam van het bedrijf.

Daimler Trucks blijft nauw samenwerken op het gebied van geautomatiseerde voertuigtechnologie in Daimler, inclusief gezamenlijke activiteiten met personenauto’s, voor het benutten van synergieën. Tegelijkertijd hebben voertuigspecificaties eigen ontwikkelingsactiviteiten nodig vanwege de geheel andere aard van het systeem (één doos vs. gelede) en focus op goederenvervoer over de weg versus passagiersvervoer binnen de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer