Ga naar hoofdinhoud

Airspace Technologies gaat kantoor houden in Schiphol-Rijk

Airspace Technologies, Inc. (Airspace), specialist op het gebied van luchtvracht en tijdkritische logistiek, heeft als Airspace BV een nieuw hoofdkantoor geopend in Schiphol-Rijk. Vanuit dit eerste kantoor in Europa breidt Airspace zijn team verder uit in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De organisatie heeft grote groeiambities waarmee het aan de snel toenemende vraag van klanten wil voldoen.

De technologie van Airspace transformeert volgens het bedrijf zelf de logistieke sector. De proprietary software van Airspace maakt gebruik van machine learning om uit miljoenen mogelijkheden het snelste traject met het laagste risico te selecteren. De technologie helpt potentiële vertragingen te vermijden en zorgt ervoor dat de klant realtime inzicht krijgt in het gehele logistieke traject. Airspace technologie verkleint de impact van de aanstaande Brexit door te garanderen dat essentiële diensten en producten snel en op tijd geleverd blijven worden, ondanks de verwachte problemen aan de grenzen.

De nieuwe Europese organisatie wordt geleid door Marcel Andriessen, die de afgelopen 20 jaar leiding heeft gegeven aan succesvolle logistieke bedrijven die gespecialiseerd zijn in internationale tijdkritische dienstverlening. Andriessen was eerder 10 jaar lang Managing Director bij time:matters, waar hij verantwoordelijk was voor het succes van de Europese organisatie en de uitbreiding naar de VS. Andriessen krijgt als Managing Director de leiding over Airspace BV.

Marcel Andriessen, Airspace Technologies

“Ik kijk ernaar uit om terug te keren in de tijdkritische logistiek en de toonaangevende technologie van Airspace naar de Europese markt te brengen. De markt is hier nog niet bekend met de snelheid en transparantie die Airspace kan bieden. Ik ben blij dat wij kunnen laten zien hoeveel beter tijdkritische logistiek kan zijn”, aldus Andriessen.

De uitbreiding van het bedrijf is een antwoord op de vraag van internationale klanten die de technologie van Airspace willen inzetten voor hun Europese activiteiten. Toonaangevende klanten, waaronder Quest Diagnostics, Varian Medical en Allegiant Air Corporation, vertrouwen nu al op de logistieke technologie en het betrouwbare leveringsnetwerk van Airspace om hun bedrijfskritische zendingen zo snel mogelijk af te leveren in heel Noord-Amerika en Europa. Zij vertrouwen op het technologieplatform dat Airspace heeft ontwikkeld om realtime inzicht te geven in het gehele verzendproces, van deur tot deur. Dit is vooral belangrijk voor sectoren zoals de gezondheidszorg, waarbij mensenlevens soms afhankelijk zijn van snelle en tijdige leveringen.

“De tijdkritische markt zit vol lastige uitdagingen. Organisaties hebben vaak teleurstellende ervaringen omdat de logistieke sector deze uitdagingen probeert op te lossen met behulp van verouderde technologie. Verzenders in heel Europa hebben een modern platform nodig dat het niveau van transparantie en foutpreventie kan bieden dat vereist is voor dit soort kritische zendingen”, zegt Nick Bulcao, Co-Founder & CEO van Airspace Technologies, Inc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer