Descartes e-factureert met PEPPOL-certificering • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Descartes e-factureert met PEPPOL-certificering

Descartes, leverancier op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen voor de logistiek, maakt dankzij de verworven PEPPOL-certificering het versturen van elektronische factureren eenvoudiger.

PEPPOL (Pan-European Public Procurement OnLine) is het Europese e-facturatie netwerk voor de overheid en haar leveranciers. Deze internationale standaard maakt digitaal factureren aan overheden daarnaast efficiënter en veiliger. Met de certificering voorziet Descartes in de groeiende behoefte van klanten, leveranciers die handeldrijven met overheden, om gebruik te maken van dit netwerk.

Leveranciers hebben een Access Point gecertificeerde provider nodig om facturen te versturen via het PEPPOL-netwerk. Doordat Descartes dit nu is, kunnen klanten via de softwareleverancier gemakkelijk gebruikmaken van het netwerk. Vooral voor internationaal opererende leveranciers is dit van toegevoegde waarde, omdat e-facturatie via het netwerk eenvoudiger en goedkoper is. PEPPOL wordt in heel Europa omarmd en de uitrol daarvan is volop gaande.

“Voor leveranciers wordt het steeds complexer om elektronisch zaken te doen”, aldus Fred van der Heide, Vice President Product Strategy bij Descartes. “Wij helpen onze klanten om weg te blijven van de complexiteit van verschillende protocollen voor het beheren en verzenden van elektronische supply chain data en documenten. Dit is ook zo bij PEPPOL. Klanten sturen hun facturen naar ons en wij sturen ze vervolgens in het juiste format door via het PEPPOL-netwerk. Met een certificering als deze is onze elektronische supply chain dienstverlening nog completer waardoor we leveranciers nog beter kunnen bedienen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer