Europese eenheidstol in voorbereiding • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europese eenheidstol in voorbereiding

De Europese Commissie is bezig met de voorbereiding van een uniforme Europese tol. Eurocommissaris Violeta Bulc heeft daarbij de ondersteuning van de lidstaten gevraagd. Dat meldt de Duitse krant Die Welt.

tent_bulc“We willen mogelijk nog dit jaar de eerste voorstellen voor één Europees tolsysteem voor vracht- en personenauto’s presenteren. Daarmee moet de grote verscheidenheid tussen EU-landen op het gebied van tolheffing tot de verleden tijd gaan behoren”, aldus Bulc in Die Welt.

In Europa bestaan diverse tolsystemen naast elkaar, maar de verscheidenheid ervan brengt een hoop gedoe mee voor gebruikers. Zoals bekend balen transportbedrijven en chauffeurs van alle verschillende kastjes achter hun voorruit. Bulc erkent met haar plan die problematiek. “We moeten één Europese oplossing hebben. Al die verschillende systemen zijn een hindernis voor de mobiliteit op de Europese interne markt.” Hoe hoog de tol is zou volgens Bulc uitsluitend afhankelijk moeten zijn van de tijd die men op de weg doorbrengt.

Bulc nodige tegelijk de Duitse regering uit om haar streven te ondersteunen. Die is daar echter huiverig voor, omdat het bang is dat Bulc haar voorstel gebruikt om de Duitse plannen voor ‘PKW-Maut’ te dwarsbomen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer