Ga naar hoofdinhoud

Girteka werkt aan real-time planning voor transport

De Litouwse logistiek dienstverlener Girteka is begonnen aan een omvangrijk IT-project om het mogelijk te maken op grotere schaal in real-time te plannen. Daarvoor werkt Girteka samen met de Universiteit van Vilnius. Het project kost 900.000 euro; 400.000 euro daarvan is afkomstig uit een Europese subsidiepot.

Girteka gaat in het project de algoritmes die nodig zijn voor real-time planning modificeren zodat ze grote aantallen data kunnen verwerken en zo de efficiency van Girteka’s transportactiviteiten helpt verbeteren. Binnen twee jaar zou het systeem operationeel moeten zijn.

“Ons doel is om een ​​geavanceerde technologie te creëren die het transportbeheer optimaliseert en voor elke lading de meest geschikte truck en trailer kiest. Dit is een grote uitdaging, niet alleen vanwege de verschillende parameters waarmee rekening moet worden gehouden, maar ook vanwege de grootte van de vloot die wordt beheerd – momenteel bestaande uit 6 000 vrachtwagens en 6 500 trailers. Het is juist de grootte van onze vloot die ons in staat stelt te verwachten dat deze investering in technologie vruchten zal afwerpen. We hopen dat we door het combineren van wetenschappelijke en zakelijke expertise een oplossing zullen ontwikkelen die onze operaties nog efficiënter kan maken”, aldus Ramūnas Mikalauskas, Director Technology and Innovation bij Girteka Logistics. Momenteel voert Girteka in Europa 7.500 zendingen per week uit.

Vorig jaar verdrievoudigde de IT business unit van Girteka Logistics in omvang. Dit jaar blijft de vraag naar IT-professionals in dezelfde mate groeien als gevolg van de toename van de efficiency en de implementatie van strategische projecten en innovatie.

Eén reactie op “Girteka werkt aan real-time planning voor transport

  • Gerrit Langen ex transport ondernemer

    TLN open je ogen !!!
    ze nemen ca 7500 zendingen per week van west Europese vervoerders weg en worden gesubsidieerd met 400.miljoen belasting geld uit Brussel !!! .
    m.i. kan en zou dit niet mogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer