Iveco in zee met Sennder en CO3 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Iveco in zee met Sennder en CO3

Iveco, Sennder en CO3 gaan samenwerken om verladers meer inzicht te geven in het transportproces en vervoerders een gestroomlijnd digitaal onboardingproces te bieden. Het partnerschap richt zich op het optimaliseren van ladingtracering via GPS en digitale onboardingprocessen, die nog op grote schaal moeten worden ingevoerd. Het nieuwe aanbod is nu beschikbaar in heel Europa en heeft een groot potentieel om snel te worden opgeschaald.

Iveco, Sennder, Europa’s toonaangevende digitale wegvervoerder, en CO3, een dataplatform voor Europees wegvervoer, kondigen een partnerschap aan om ladingen te volgen op het Sennder-platform. De drie marktleiders in de sector werken aan het vereenvoudigen van transporttracering voor de hele sector, door het gebruik en de activering van ingebouwde GPS-apparaten op voertuigen. Het resultaat biedt verladers meer zicht op het transporttraject en vervoerders een gestroomlijnd digitaal onboardingproces.

Iveco, Sennder en CO3 hebben samen een end-to-end GPS-trackingoplossing gecreëerd, waarmee verladers bijna elke lading in Europa kunnen volgen, inclusief spotladingen. De oplossing is gebaseerd op de technologie van CO3, wordt ondersteund door de geïntegreerde voertuigvolgsystemen van Iveco en is verbonden met het SennOS-platform van Sennder. Spotladingen maken 20 procent uit van de truckingmarkt en zijn vaak eenmalige ladingen die op korte termijn worden uitgevoerd, meestal op dezelfde dag als waarop de voorwaarden zijn overeengekomen. Op dit moment betekent deze korte termijn dat vervoerders de goederen snel moeten ophalen, waardoor er onvoldoende tijd is om GPS-trackingsystemen te activeren. Maar nu, wanneer een verlader een lading aanvraagt en Sennder deze aan een vervoerder koppelt, kunnen vervoerders deze in slechts 10 minuten via CO3’s technologie activeren. Het proces nam voorheen meer dan 48 uur in beslag – de samenwerking heeft dit met 99 procent verminderd.

De oplossing geeft verladers meer zicht op het transporttraject en biedt vervoerders een naadloos digitaal onboardingproces. Er zijn geen kosten voor de vervoerders, aangezien de technologie gebruik maakt van ingebouwde GPS-apparatuur. Iveco is de eerste OEM die spot tracking activeert in de ingebouwde GPS-apparatuur van zijn vrachtwagens.

De oplossing is momenteel beschikbaar in alle Europese landen en kan worden opgeschaald naar de 50 procent van de Europese vrachtwagens die zijn uitgerust met ingebouwde GPS. Het potentieel voor een wijdverspreide invoering in de industrie is groot.

Fabrizio Conicella, Global Head of Digital & Adv Technologies bij Iveco: “We zijn trots op de consolidatie van ons partnerschap met Sennder en CO3 met als gemeenschappelijk doel bij te dragen aan een duurzamer transport. Door gebruik te maken van onze nieuwe generatie API’s, de geavanceerde technologie van CO3 en het bewezen platform van Sennder, kunnen we vervoerders en verladers nu ondersteunen bij het productiever maken van hun missie en tegelijkertijd hun CO2-voetafdruk verkleinen.”

David Nothacker, CEO en oprichter bij Sennder: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Iveco en CO3 om de zichtbaarheid in de logistiek te verbeteren. We delen een missie om de logistieke sector klaar te maken voor de toekomst en geloven dat onze samenwerking de basis legt voor een innovatieve en effectieve benadering van het volgen van ladingen. We zullen blijven samenwerken met branchegenoten om ervoor te zorgen dat vervoerders en verladers hun ladingen zo efficiënt mogelijk kunnen verplaatsen.”

Grzegorz Patynek, CEO en oprichter bij CO3: “Zichtbaarheid helpt vandaag bij het optimaliseren van het beheer van de toeleveringsketen en ondersteunt het risico- en incidentbeheer in de contractmarkt. In het project hebben we het gebrek aan spot tracking oplossingen aangepakt en ons gericht op single order monitoring. Ons partnerschap is dan ook de eerste stap om dit complexe probleem breder aan te pakken en partners te vinden die waarde zien voor de huidige groep van hun klanten. Dergelijke partners zijn Iveco en Sennder.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer