KoRo gebruikt WMS-oplossing Descartes • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

KoRo gebruikt WMS-oplossing Descartes

KoRo, online shop voor superfood, gaat een samenwerking aan met Descartes, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek. De Duitse retailer maakt gebruik van de e-commerce Warehouse Management Solution (WMS) van Descartes om bij piekpromoties de orderafhandeling op te kunnen schalen. Zo houdt KoRo haar klanttevredenheidsniveau hoog.

“Succesvolle influencer marketing, gecombineerd met de impact van de coronapandemie, heeft zich vertaald in een enorme toename aan orders”, vertelt Biggy Le, Hoofd Processen bij KoRo. “De oplossing van onze vorige fulfillment-services provider kon niet meeschalen met deze groei. Dit resulteerde in vertraagde verzendingen, wat tot gevolg had dat onze klantenservice werd overspoeld met vragen over de status van pakketjes. We hadden dringend behoefte aan een oplossing. In slechts dertig dagen hebben we Descartes’ e-commerce WMS geïmplementeerd om de fulfilmentactiviteiten op te schalen en de klanttevredenheid te verhogen. We verzenden nu ongeveer dertigduizend pakketten per maand. Zelfs tijdens piekperioden worden bestellingen dezelfde dag nog verzonden.”

“We zijn verheugd dat onze oplossing de klantervaring van KoRo verbetert, de onnodige druk op haar klantenservice vermindert en de orderafhandelingscapaciteit aanzienlijk vergroot”, aldus Dirk Haschke, Vice President en General Manager e-commerce bij Descartes. “De e-commerceoplossingen van Descartes kunnen eenvoudig worden aangepast om te voldoen aan complexe fulfillment-vereisten. Hiernaast kunnen deze worden geïntegreerd met een breed scala aan interne systemen, winkelwagentjes en marktplaatsen om retailers en online spelers te helpen hun e-commercebedrijf winstgevend op te schalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer