Ga naar hoofdinhoud

Locatiecodering biedt inzicht voor sierteelt

Alle laad- en loslocaties in de sierteeltsector krijgen een unieke en uniforme locatiecode. Met de uniforme codering spreekt iedereen in de sierteeltsector dezelfde logistieke taal. Dit leidt tot minder onnodig ‘zoekverkeer’ en minder fouten. Door de locatiecodes kan tracking & tracing worden uitgevoerd op alle producten.

Flora HollandAlle laad- en loslocaties op het veilingterrein van FloraHolland Aalsmeer zijn intussen voorzien van een unieke GS1 locatiecode. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het project “Locatiecoderingen in de sierteeltsector”. Dit project is een initiatief van FloriLog, een samenwerkingsverband tussen de branchevereniging van de groothandel in bloemen en planten (VGB), de branchevereniging van sierteeltvervoerders (VSV) en FloraHolland. Doel is verbetering van de logistiek in de sierteeltketen.

De locatiecodering in de regio Aalsmeer wordt op korte termijn gecompleteerd met de codering van alle laad- en loslocaties van kwekerijen en handelsvestigingen. De gecodeerde locaties zijn al beschikbaar via de website van Florecom. Ook het transportbericht van Florecom is gereed. Kwekers kunnen via de kwekerssoftware elektronische transportopdrachten naar transporteurs versturen. Diverse softwareleveranciers van kwekers en vervoerders gaan hun pakket aanpassen voor het verzenden en ontvangen van transportberichten.

Half juni start het markeren van de eerste locaties op het veilingterrein van FloraHolland Aalsmeer met scanbare locatiebordjes. De locatiebordjes maken de fysieke locatie van producten inzichtelijk. Bij het laden en lossen van producten kan de locatie worden gescand. Hierdoor kunnen producten in de keten door middel van tracking & tracing worden gevolgd. Locatiecodering speelt hiermee in op de groeiende behoefte in de sector aan tracking & tracing.

Na de locatiecodering in de regio Aalsmeer staat de rest van het land op het programma. FloriLog zorgt met dit project voor meer efficiëntie in de sierteeltketen en grip op het logistieke proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer