Ga naar hoofdinhoud

Nedcargo in de cloud met Boltrics

Logistiek dienstverlener Nedcargo brengt zijn gehele logistieke operatie onder in de cloud met Boltrics’ branchesoftware. Het is volgens Boltrics een oplossing waarmee ze continu toegang krijgen tot de nieuwste technologie, moeiteloos data kunnen delen tussen vestigingen onderling en nog slimmer kunnen inspelen op klantvragen.

Nedcargo was een van de eerste ondernemers die vorig jaar de conjunctuurtoeslag introduceerde, voor een strategische ligging koos voor hun gloednieuwe warehouse in Willebroek en fors investeert om hun ecologische footprint drastisch te verlagen. Continu kijkt de organisatie hoe ze hun dienstverlening kunnen verbeteren zonder verspilling van milieu, tijd, geld en talent.

Met zo’n duidelijke visie bleek al snel dat de combinatie van verschillende softwaresystemen niet langer de juiste oplossing is om hun doelstellingen te bereiken. Het merendeel van de systemen is verouderd en het updaten hiervan blijkt vrijwel onmogelijk.

Jurgen Mook, COO bij Nedcargo Logistics Benelux: “Bij Nedcargo werken we continu aan het creëren van een slimmere logistieke keten en het reduceren van verspilling. Het is dan ook van belang dat nieuwe technologieën snel geadopteerd kunnen worden, en vestigingen en landen onderling eenvoudig kunnen samenwerken. Dan wil je niet geremd worden door de beperkingen van een outdated systeem. Gelukkig hebben we daar binnenkort geen last meer van en kunnen we dankzij de softwareoplossing van Boltrics profiteren van Microsofts’ executiekracht. Tegelijkertijd ontlasten we onze IT-afdeling door de oplossing onder te brengen in de cloud van Microsoft Azure. Zo komt er tijd vrij voor meer en andere innovatieprojecten.”

Els Niessen, Supply Chain Manager ICT bij Nedcargo: “We kenden Boltrics al, dus toen bleek dat de behoefte sterk toenam aan een oplossing die maximale flexibiliteit zou kunnen bieden en tegelijkertijd continu in de pas kan blijven lopen met updates en upgrades was de link met hen snel gelegd. Met de software van Boltrics krijgen we de mogelijkheid onze totale dienstverlening onder te brengen in één systeem. Van de processen in het warehouse tot transport, freight forwarding, douane en accijnzen. En dat allemaal vanuit de cloud.”

De implementatie zal de aankomende anderhalf jaar gefaseerd plaatsvinden, waarbij de zeven vestigingen een voor een worden toegevoegd. Nedcargo heeft er daarbij voor gekozen om een centrale laag toe te voegen boven de verschillende vestigingen. In de praktijk betekent dit dat masterdata centraal beheerd wordt, dubbele invoer voorkomen kan worden en klanten sneller en completer geïnformeerd worden.

Els Niessen vervolgt: ”Om er daarnaast voor te zorgen dat we de logistieke bewegingen kunnen optimaliseren, breidt Boltrics de mogelijkheden van het WMS uit met X/Y/Z-coördinaten. Daarmee wordt het straks makkelijker efficiënt door het warehouse te bewegen.”

Jan-Cornell van Ekris, Commercieel Directeur bij Boltrics: “Vanaf het moment dat Nedcargo ons benaderde verliep het contact heel prettig. Ze weten exact wat ze willen, denken vanuit mogelijkheden en werken vol passie aan de gezondheid van hun bedrijf. We zijn blij verrast door de professionaliteit van Nedcargo en hun drive om te blijven innoveren. Vrijwel onnodig te vermelden dat we zo trots zijn als een pauw dat ze voor Boltrics hebben gekozen en met hun hele bedrijf overstappen op onze software in de cloud.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer