Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe release TLNplanner, laatste op DVD

Deze week verschijnt TLNplanner 2015 met nieuwe functies als de mogelijkheid de route te exporteren naar de PTV Navigator (truck)navigatie-app. Dit is de laatste keer dat de routeplanner op DVD verschijnt. “Vanaf 1 juli 2016 wordt alleen TLNplanner Internet nog ondersteund”, zegt Maarten Bloemendal, Product Manager TLNplanner bij PTV Benelux.

TLNplanner2015TLNplanner2015
TLNplanner is sinds 1996 op de markt en jaarlijks wordt in juli een nieuwe release uitgebracht. Dat dit vanaf medio 2016 alleen nog voor TLNplanner Internet gebeurt, heeft diverse redenen. “Er worden steeds meer gegevens aan het programma toegevoegd. Die zijn op onze server gemakkelijker te verwerken dan op een DVD. Ook beschikt iedereen inmiddels over een snelle internetverbinding zodat de Internetversie een prima performance heeft”, licht Bloemendal toe. “Bovendien hoeven gebruikers niet meer elk jaar een update te installeren en zijn ze er zeker van dat iedereen in het bedrijf met dezelfde versie werkt. Ook kan overal met het systeem worden gewerkt en heeft elke gebruiker altijd de beschikking over zijn eigen instellingen.” Dankzij de Internetversie neemt ook het gebruik buiten de Benelux toe. “Ook in Polen en Scandinavië wordt TLNplanner steeds vaker ingezet”, zegt Bloemendal, die aangeeft dat het releasebeleid de komende jaren niet drastisch gaat wijzigen. “Eens per jaar wordt een update uitgebracht met nieuw kaartmateriaal en nieuwe functionaliteit. Wel passen we het systeem gedurende het jaar aan op actuele ontwikkelingen als nieuwe tolscenario’s”

Nieuw in TLNplanner 2015 is de mogelijkheid de route vanuit TLNplanner over te zetten naar de PTV Navigator app, het (truck)navigatiesysteem voor Android devices. Bloemendal: “Zo kan de planning de in TLNplanner berekende route doorgeven aan de chauffeur.”

Daarnaast is het gebruiksgemak verder verhoogd, onder meer via een snellere weergave van een gebied met beperkingen en uitgebreidere filtermogelijkheden in de datamanager. “Voortaan wordt meteen bij het invoeren van een adres aangegeven of dit in een milieuzone ligt”, vertelt Bloemendal. “Tot nu toe gebeurde dat pas na het berekenen van de route.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer