Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe release TRACC Planning

AKB Logistics Software heeft de 7.0 release van haar ritplanningssysteem TRACC Planning uitgebracht. In deze versie zijn zowel visuele als technische vernieuwingen gerealiseerd.

AKB-LS TRACC
“Dankzij de toepassing van Windows runtime themes en de nieuwe XE-versie van ontwikkeltool Delphi heeft TRACC een modernere look&feel gekregen”, vertelt Robert Blok van AKB Logistics Software. Zo zijn dialogen nu gebaseerd op de standaard Windows 7 dialogen voor bijv. het openen en bewaren van bestanden.

Daarnaast is de interfacing met TRACC verbeterd omdat Delphi XE Unicode ondersteunt. “Unicode is een wereldwijde standaard voor de codering van karakters in alle mogelijke talen”, licht Blok toe. “De Unicode support stelt de nieuwe TRACC release in staat om XML, CSV en teksbestanden in alle mogelijke coderingen automatisch te verwerken.”

In TRACC 7.0 is een e-mailmodule geïntegreerd, zodat er meer mogelijkheden zijn voor tekstopmaak. “Een e-mail kan als HTML of RTF worden opgemaakt met elke gewenste layout”, zegt Blok.

Nieuw is ook de tarievenmodule bij TRACC. “Een belangrijk voordeel van de inzet van ritplanningssoftware is het inzicht in en minimaliseren van kosten”, zegt Blok. “In TRACC definieer je vaste en variabele bij de diverse resources, zoals wagens, chauffeurs en opleggers. De kostprijs van een rit wordt bepaald door de samenstelling van de rit en de kosten van hieraan gekoppelde resources. Die kosten zijn echter vooral van toepassing op eigen voertuigen. Transportbedrijven maken daarnaast ook gebruik van onderaannemers, veelal tegen vooraf afgesproken tarieven. Die tarieven kun je nu vastleggen in de tarievenmodule bij TRACC.” In de nieuwe tarievenmodule kunnen verschillende tariefkostenstaffels worden vastgelegd en beheerd. “Het is bijvoorbeeld mogelijk om meerdere tarievensets per vervoerder in te richten”, licht Blok toe. Bij iedere wagen kun je vervolgens een set selecteren, die wordt gebruikt om de tarieven te berekenen van de ritten en orders die aan deze wagen zijn toegewezen.”

Daarnaast is een heel scala aan nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het plansysteem. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om in een multi-depot planning een depot te koppelen aan een voertuig. “Dit depot geldt dan als start- en eindpunt in de rit”, aldus Blok. Ook kan er voor een periode weergegeven worden wanneer wagens of chauffeurs niet beschibaar zijn en waarom niet. En bij een pick & delivery is aan te geven dat deze direct na elkaar moeten worden uitgevoerd. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om om ritten in één keer aan te maken voor een vooraf aangegeven selectie van wagens.

“Ook na deze release laten we TRACC mee-evolueren met de ontwikkelingen in Delphi XE”, vertelt Blok. “Op de roadmap staat onder meer een 64-bits versie van TRACC Planning.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer