Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Stoneridge Smart 2 heeft typegoedkeuring

Stoneridge introduceert de SE5000 Smart 2-tachograaf, de volgende generatie slimme tachograaf die is ontworpen om te voldoen aan de normen van het EU-mobiliteitspakket I. Dit model wordt verplicht in de Europese Unie voor nieuw geregistreerde voertuigen vanaf 21 augustus 2023 en voor alle voertuigen die vanaf 21 augustus 2025 betrokken zijn bij internationaal transport. De SE5000 Smart 2 heeft nu een Europese typegoedkeuring.

De SE5000 Smart 2-tachograaf is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van de huidige transportindustrie en biedt een breed scala aan functies waarmee chauffeurs en wagenparkbeheerders gemakkelijker kunnen voldoen aan EU-regelgeving en hun voertuigen effectiever kunnen beheren.

Dankzij de gebruiksvriendelijke interface zorgt de SE5000 Smart 2 voor een naadloze overgang voor chauffeurs. De nieuwe tachograaf vereenvoudigt de bewaking van rijtijden, rusttijden en pauzes voor chauffeurs, terwijl bedrijven eenvoudig toegang hebben tot wagenparkgegevens, om te kunnen voldoen aan de regelgeving. De Smart 2 is ook compatibel met het OPTAC3-webanalysesysteem voor tachografen van Stoneridge, met uitgebreide gegevensrapportage- en analysemogelijkheden voor wagenparken.

De SE5000 Smart 2 heeft een geïntegreerde Bluetooth/ITS-interface, waarmee gebruikers moeiteloos chauffeurs- en tachograafgegevens kunnen downloaden en delen met behulp van mobiele apps. De draadloze gegevensoverdracht maakt het voor wagenparken eenvoudig om gegevens uit te wisselen met planningssystemen of andere wagenparkbeheersystemen, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd en operationele processen worden geoptimaliseerd.

De SE5000 Smart 2-tachograaf biedt nieuwe functies zoals GeoFix en locatieverificatie via Galileo OSNMA. Dit maakt geautomatiseerde grensovergangen mogelijk en versnelt de cabotagecontroles langs de weg door locaties te registreren tijdens het laden/lossen. Het verbetert de bewaking van de rusttijden en rijtijden van de chauffeur, voorkomt vermoeidheid en verbetert de veiligheid op de weg.

De nieuwe Stoneridge is na de VDO 4.1 de tweede typegoedgekeurde smart tacho 2.

Nieuw geregistreerde voertuigen moeten vanaf aanstaande maandag 21 augustus beschikken over de smart tacho 2. Het is belangrijk om bij de aflevering van nieuwe voertuigen te controleren welke versie tachograaf er aanwezig is in het voertuig. Alle voertuigen die vanaf komende maandag geregistreerd worden, moeten over een smart tacho 2 beschikken. De smart tacho 2 van VDO (de VDO 4.1 is herkenbaar aan het bluetooth teken rechtsboven het scherm en de Stoneridge smart tacho 2 is ook herkenbaar aan de voorzijde.

Voertuigen die internationaal rijden hebben iets langer de tijd om de huidige tachograaf (analoog, digitaal of smart tacho 1) te vervangen voor de smart tacho 2. Zijn er desondanks problemen met beschikbaarheid smart tacho 2’s en capaciteit in werkplaatsen meld dit dan bij TLN. Hiervoor is een formulier beschikbaar op de website van TLN. TLN zal de retrofit de komende tijd nauwkeurig monitoren gezamenlijk met de IRU en bespreken met de EC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer