Nieuwe TomTom navigatie voor chauffeurs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe TomTom navigatie voor chauffeurs

TomTom introduceert de TomTom GO Expert, een nieuw navigatiesysteem voor bestuurders van vrachtwagens, bestelwagens en bussen. De GO Expert beschikt over een 7-inch high-definition (HD) touchscreen display en een nieuwe processor waardoor het navigatiesyteem vier keer sneller is dan vorige modellen. Bovendien beschikt de GO Expert over functies als smart routing voor grote voertuigen en nauwkeurige verkeersinformatie, die elke rit efficiënter maken.

Bestuurders kunnen met de TomTom GO Expert de ideale route instellen op basis van de afmetingen, het gewicht, het vrachttype en de maximumsnelheid van hun vrachtwagen, bestelwagen of bus. Omdat de kaarten van TomTom de nieuwste ADR-tunnelcodes, beperkingen voor VN-klassen en routebeschrijvingen voor steden bevatten, kunnen bestuurders wegen vermijden die niet geschikt zijn voor hun voertuig. Zelfs als er geen actieve route in het navigatiesysteem staat, krijgt de bestuurder tijdig een waarschuwing voor bruggen, tunnels of tollocaties die niet toegankelijk zijn voor het voertuig.

De TomTom GO Expert is uitgerust met de nauwkeurige en betrouwbare kaarten van TomTom. Kaarten kunnen tot drie keer sneller worden bijgewerkt via Wi-Fi. Door een nieuwe processor en meer geheugenruimte is het navigatiesysteem vier keer sneller dan de vorige navigatiesystemen. Met het nieuwe 7-inch HD-touchscreen en een krachtige luidspreker is de TomTom GO Expert de ultieme reisgenoot.

Daarnaast zijn er tienduizenden nieuwe nuttige plaatsen, Points of Interest (POI), voor grote voertuigen toegevoegd aan het navigatiesysteem. Zo zijn er tankstations, parkeerplaatsen en servicecentra toegevoegd om de rit van grote voertuigen zo comfortabel mogelijk te maken. Een nieuwe en verbeterde rijbaanbegeleiding zorgt ervoor dat bestuurders vol vertrouwen kunnen navigeren op lastige kruispunten en afritten van snelwegen. Bestuurders kunnen hun telefoon draadloos verbinden via Bluetooth en krijgen zo toegang tot de betrouwbare TomTom verkeersinformatie. Hierdoor kan de snelste route berekend worden en een nauwkeurige schatting van de aankomsttijd worden gegeven. Bovendien krijgt de bestuurder waarschuwingen voor vaste en mobiele flitsers.

Mike Schoofs, Managing Director, TomTom Consumer: “Beroepschauffeurs spelen meer dan ooit een cruciale rol bij het verplaatsen van goederen via steden en over grenzen. Door het combineren van onze – meer dan 30 jaar – ervaring met het maken van kaarten, met onze nieuwste en beste technologie, zit het krachtige nieuwe TomTom GO Expert navigatiesysteem boordevol functies. Denk aan aangepaste routing voor grote voertuigen en nieuwe waarschuwingen voor beperkingen. Dit nieuwe navigatiesysteem is speciaal ontworpen voor professionele bestuurders en zal lange ritten vergemakkelijken en leiden tot efficiëntere, veiligere en soepelere ritten.”

De 6-inch en 7-inch TomTom GO Expert is in Europa verkrijgbaar op TomTom.com, bij geselecteerde online retailers en in de winkel voor 399,99 euro (6-inch) / 449,99 euro (7-inch). De 7-inch versie van de TomTom GO Expert met 4G sim-koppeling zal naar verwachting later dit jaar beschikbaar komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer