Ga naar hoofdinhoud

Ook DKV komt met combi-tolkastje

Service organisatie DKV introduceert op de beurs Transport Logistic in München een gecombineerd tolkastje voor Frankrijk, Spanje en straks ook Portugal.
dkvHet is DKV’s antwoord op de EU eis naar meer “interoperabiliteit” op het gebied van tolsystemen. Vanaf 2010 is de On Board Unit van DKV ook bruikbaar voor Portugal. De EU eist dat met ingang van 2013 een in heel Europa bruikbaar eenheidssysteem voor tolbetalingen beschikbaar is. Geëist wordt één contract, één On Board Unit en één rekening per klant. De inbouw van de nieuwe DKV Box in de cabine van de vrachtwagen is in een paar seconden gebeurd: uitpakken, houder van binnen bevestigen aan de voorruit, wegrijden. Bij het passeren van een tolstation in Frankrijk, Spanje of Portugal worden in de toekomst de relevante voertuiggegevens uit de DKV Box automatisch uitgelezen. Zowel het Spaanse VIA-T, het Portugese VIA VERDE, als het Franse TIS PL tolafrekeningssysteem functioneren via microgolftechniek: bij het rijden door een tolstation zendt en ontvangt de DKV Box de relevante gegevens.

DKV Euroservice is met de DKV Box als enige niet-Franse aanbieder en als uitgever van gebruikercontracten in Frankrijk gecertificeerd.  Naast de hardware-uitrusting biedt DKV zijn klanten verdere aanvullende softwaremodules aan, die helpen om de geïnvesteerde tijd en kosten bij de tolafwikkeling in de hand te houden. Bijvoorbeeld met de DKV Transaktiemanager of de DKV Tolmanager inclusief Alert-Reports: deze programma´s ondersteunen de gebruiker erbij om alle posten van een DKV rekening eenvoudig te evalueren en te analyseren.

Bron: DKV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer