Ga naar hoofdinhoud

Peripass en Shippeo bundelen hun krachten

Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility, en Peripass, de Belgische provider van yard management oplossingen, bundelen hun krachten om een naadloze end-to-end visibiliteit aan te bieden in vrachtvervoer en geïntegreerde logistieke processen over yard- en transportactiviteiten heen.

Shippeo’s service in real-time zichtbaarheid van transportactiviteiten zal worden geïntegreerd in het Peripass Yard Management-platform, waarbij alle voordelen van geïntegreerde logistieke processen worden gecombineerd: van real-time visibiliteit tot automatisering en digitalisering van logistieke stromen binnen de yard. De ‘yard’ is rijp voor proces- en efficiëntieverbeteringen, maar is een zone die nog vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om investeringen binnen de supply chain. De Peripass Yard Managementoplossingen digitaliseren en integreren logistieke processen op de site en automatiseren logistieke stromen.

De gecombineerde oplossing gaat verder dan traditioneel dock management en omvat ook weegbruggen, poorten en communicatie om vrachtwagens naar de juiste laadkaai te leiden. Het platform kan teams helpen hun dagelijkse laad- en losactiviteiten voor vrachtwagens en trailers op het terrein beter te beheren. Self-service kiosken, een digitaal controle dashboard van de logistieke site (Yard Control Tower) en procesautomatisering helpen klanten aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren op het vlak van administratie-, detentie- en liggeldenkosten en het vermijden van wachttijden van magazijniers om zo de totale productiviteit te verhogen.

Met de integratie van Shippeo’s real-time visibiliteit worden wachtkosten verminderd dankzij het anticiperen op vertragingen. Een geoptimaliseerde uitvoering en real-time overzicht van de transportplanning maken een grotere doorstroom en snellere dispatchbeslissingen mogelijk. In feite maakt het inzicht op de site, aangeleverd door de Yard Control Tower, het mogelijk processen te optimaliseren, doorlooptijden te verkorten, het volume te verhogen en de wachtkosten met 85% te verlagen. Bovendien zal een betere zichtbaarheid van inkomende goederen helpen om de dienstverlening aan de klant te verbeteren.

Na de selectie door grote Europese merken, waaronder Tereos, Bridgestone, XPO Logistics, Kuehne+Nagel, Lidl en Intermarché, heeft de Belgische yard management specialist grote groeiplannen binnen Europa. Samenwerkingsverbanden met belangrijke marktspelers, zoals Shippeo, zorgen voor meer naadloze integraties voor klanten en klantgerichte oplossingen. “Klanten gebruikten beide oplossingen al naast elkaar. Zo moesten gebruikers nog steeds zelf het denkwerk doen en gegevens vergelijken in beide systemen”, legt Leander Naessens, CEO van Peripass, uit. “Door de integratie met Shippeo zijn we in staat om voor onze klanten een naadloze ervaring en een completer beeld te creëren bij het traceren van goederen over de weg, via het spoor of maritiem transport tot en met magazijnen.”

Lucien Besse, COO van Shippeo, is verheugd dat de twee partners hun krachten bundelen om hun netwerken uit te breiden en nieuwe mogelijkheden voor klanten te creëren. “Real-time beheer van vrachtvervoer wordt een steeds grotere noodzaak voor bedrijven om wendbaar en concurrerend te blijven. De samenwerking met Peripass geeft ons de mogelijkheid om klanten een groter scala aan integraties en functionaliteiten aan te bieden en een breder en meer diepgaand real-time inzicht in de vrachtbewegingen. Zo komen we nog beter tegemoet aan de individuele noden van bedrijven.”

Peripass staat bekend om haar expertise in Yard Management voor Logistiek, Retail, Productie en Food & Beverage bedrijven. Peripass werkt voor bedrijven als Bridgestone, Lidl, XPO Logistics en Intermarché. Peripass is een cloud-based innovatief SAAS+platform en heeft een duidelijke missie met sterke internationale ambities. Peripass maakt het mogelijk processen in kaart te brengen, te digitaliseren en dankzij de opgebouwde logistieke expertise in diverse sectoren, te optimaliseren. Waar Peripass al in gebruik is, genieten bedrijven van een blijvende positieve impact op verschillende vlakken: meer visibiliteit, verhoogde veiligheid en verbeterde efficiëntie. Als gevolg daarvan, wat alle huidige projecten met elkaar gemeen hebben, zijn aanzienlijke kostenbesparingen.

Shippeo helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden (ETA’s) voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 10 miljoen ladingen per jaar in 72 landen voor toonaangevende klanten zoals Carrefour, Eckes-Granini, Faurecia, Saint-Gobain en Schneider Electric.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer