PTV zet ritplanningssoftware in de cloud • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

PTV zet ritplanningssoftware in de cloud

PTV Benelux biedt alle bedrijven met mensen op de weg de mogelijkheid om ritplanningssoftware uit de cloud te gebruiken. Met de cloud-versie van PTV Route Optimiser ST zijn planners altijd verzekerd van het meest recente kaartmateriaal en de laatste innovaties. Tegelijkertijd hoeft een bedrijf niet langer zelf te investeren in eigen servers. De eerste PTV klanten genieten inmiddels de voordelen van de cloud: lagere investeringskosten zonder zorgen over rekenkracht, geheugenruimte, beschikbaarheid en veiligheid.

Pieter van de Burgt

Met de stap naar de cloud speelt PTV Benelux in op een belangrijke trend. Steeds meer bedrijven hebben hun IT-strategie geformuleerd rondom de cloud. Door cruciale bedrijfssoftware in de cloud te plaatsen, zijn ze altijd verzekerd van voldoende rekenkracht en geheugenruimte zonder zelf te hoeven investeren in hardware. Door beheer, onderhoud en updates uit te besteden aan de softwareleverancier profiteren ze direct van elke verbetering en innovatie. “Met de cloud-versie van PTV Route Optimiser ST kunnen we onze klanten nog meer ontzorgen. Planners hebben altijd de beschikking over het meest recente kaartmateriaal en de nieuwste functionaliteiten”, vertelt Pieter van de Burgt, die sinds 1 januari de functie van sales manager transportation bekleedt binnen PTV Benelux.

PTV heeft bewust de tijd genomen voor de stap naar de cloud. PTV Route Optimiser ST is een zwaar softwareprogramma met geavanceerde algoritmes en geografische schermen welke een groot beroep doen op de beschikbare rekenkracht en geheugenruimte. “We hebben alleen genoegen genomen met een cloud-versie die alle functionaliteit biedt waarover ook de bestaande on-premise versie beschikt. Nu hebben we twee hostingpartijen gevonden die de benodigde performance kunnen garanderen. Bestaande klanten die willen overstappen naar de cloud, hoeven geen functionaliteit in te leveren”, vertelt Joey Palmeri, het technisch geweten van PTV Route Optimiser ST die de stap naar de cloud heeft begeleid.

PTV spreekt bewust van infrastructure- as-a-service (IaaS) in plaats van software-as-a-service (SaaS). Het ritplanningssysteem is geen softwareprogramma waarmee planners na een paar muisklikken en het aanmaken van een account direct aan de slag kunnen. “Wij streven naar maximale kwaliteit en maximale tevredenheid. Daarom ondersteunen wij nieuwe klanten bij het inrichten van PTV Route Optimiser ST, zodat de software optimaal aansluit op hun operatie. Daarnaast steken wij veel tijd in het trainen en begeleiden van planners, zodat zij het maximale eruit halen wat erin zit”, verklaart Palmeri.

PTV biedt het ritplanningssysteem nu in verschillende varianten aan:

  • On-premise: PTV Route Optimiser ST wordt geïnstalleerd op de lokale infrastructuur van de klant
  • Hybride: software wordt door de klant aangeschaft en vervolgens door PTV gehost (klant betaalt een maandbedrag voor de hosting)
  • Cloud-versie: klant betaalt vast maandbedrag (licenties & hosting)

Door verschillende varianten aan te bieden speelt PTV in op de vragen en behoefte vanuit de markt. “Daarmee wordt PTV Route Optimiser ST toegankelijker voor kleinere bedrijven of organisaties die een cloud-oplossing zoeken. Bestaande klanten die overstappen naar de cloud, behouden hun bestaande contract en betalen alleen een extra maandbedrag voor hosting”, legt Van de Burgt uit.

Bij de start voor nieuwe klanten blijven de initiële kosten beperkt tot de kosten die gemoeid zijn met implementatie van de ritplanningssoftware.

Joey Palmeri

Van de Burgt en Palmeri benadrukken nog een ander voordeel van hosting dat aan toenemend belang wint: de grotere mate van beveiliging. Onze gerenommeerde hostingpartijen weten als geen ander hoe ze hun datacenters moeten beschermen tegen hacks, gijzelsoftware en andere IT-bedreigingen. “Bovendien maken zij gebruik van backup-servers. Als de software onverhoopt toch wordt platgelegd, zijn klanten binnen een mum van tijd met al hun data weer in de lucht”, stelt Palmeri, die bijval krijgt van Van de Burgt. “Eén van onze klanten, die gebruik maakt van de on-premise oplossing, is onlangs getroffen door een aanval met gijzelsoftware. Door razendsnel de cloud-versie in te zetten, konden de planners dezelfde dag alweer ritten plannen.”

PTV heeft de cloud-versie van PTV Route Optimiser ST inmiddels geïmplementeerd en getest bij meerdere klanten. Nu deze testen succesvol zijn verlopen, is de cloud-versie – naast de on-premise versie – beschikbaar voor alle bedrijven in de Benelux.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer