Qargo en Trimble gaan samenwerken • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Qargo en Trimble gaan samenwerken

Administratie, fleet management, communicatie: het kan efficiënter, sneller en correcter voor de transportsector. Daarom lanceert software-ontwikkelaar Qargo binnenkort de integratie met Trimble, waardoor de boordcomputers van deze producent naadloos zullen kunnen communiceren met de digitale administraties in Qargo – en omgekeerd. De integratie zal voor de eerste keer getoond worden op Transport & Logistics in Gent.

De integratie is een nieuwe stap in de digitalisering van de logistieke sector. De boordcomputers van Trimble houden in realtime bij wat er in de vrachtwagens gebeurt, terwijl Qargo alles registreert, documenteert en bijhoudt in de planning en de administratie. “Er valt een administratieve workload weg, en het risico op fouten wordt weer wat kleiner”, legt Adriaan Coppens van Qargo uit. “Bovendien weet je als zaakvoerder of administratief medewerker op elk moment waar elke wagen of order zich bevindt, waardoor je sneller je planning kan aanpassen, en ook klanten op de hoogte kan brengen wanneer nodig.”

Voor de bedrijven die met Qargo en Trimble aan de slag gaan, ziet de workflow er voortaan als volgt uit: orders worden gepland in Qargo, en automatisch omgezet naar instructies voor de Trimble-boordcomputer. Zo krijgt de chauffeur automatisch alle nodige instructies, en verspeelt die geen tijd meer met sms’en, bellen en rittenbladen invullen. Tijdens de rit krijgt Qargo statusupdates van de boordcomputers en wordt ingegeven informatie meteen doorgestuurd naar de administratie. Chauffeurs kunnen bijvoorbeeld met Trimble een foto nemen van de CMR, die dan onmiddellijk verschijnt in Qargo. Daardoor kan het transportbedrijf sneller factureren.

Waar Qargo werkt op het beheer van de transporten, van planning tot facturatie, is Trimble gespecialiseerd in wat er gebeurt in de vrachtwagens. Dat de twee systemen nu ook naadloos communiceren, is dus een logische stap.

Qargo ontstond als een platform dat vrachten zocht om lege vrachtwagens op te vullen, maar al snel bleek dat transportfirma’s nood hadden aan meer. Dus bouwden Adriaan Coppens en zijn co-founders, Joeri De Turck en Sander De Wilde een gloednieuw transportmanagementsysteem (TMS), waarmee firma’s hun administratie automatiseren en planningen optimaliseren. De software is adaptief aan de manier van werken van de klant, en focust op digitale samenwerking, communicatie en het krijgen van een duidelijk overzicht op de operationele data. Zaakvoerders krijgen zo een beter inzicht in de business, en kunnen daarop inspelen.

Trimble Transportation ontwikkelt innovatieve oplossingen voor veilig, kostenefficiënt en duurzaam transport. Wereldwijd worden transportbedrijven naar een hoger niveau getild door Trimble’s focus op technologische innovatie en de digitalisering van de sector.

Om zoveel mogelijk transportbedrijven op de digitale kar te krijgen, voorzag Qargo al eerder integraties met bestaande systemen. Met Trimble wordt het aantal boordcomputers datnaadloos samenwerkt met de software nu gevoelig uitgebreid. Wie zelf wil ervaren hoe vlot de communicatie tussen beide oplossingen verloopt, kan terecht op Transport & Logistics in Gent. Zowel Trimble als Qargo zullen op 13, 14 & 15 september 2022 aanwezig zijn in Flanders Expo om hun systemen te demonstreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer