RIO neemt TMS-leverancier Loom over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

RIO neemt TMS-leverancier Loom over

RIO, het fleetmanagementplatform dat behoort tot de Traton Group, neemt het Duitse Loom Technologies over. Loom is leverancier van het Cartright TMS-systeem. Met de overname breidt RIO haar dienstverlening naar goederenvervoerders uit.

Met het Cartright TMS van Loom kunnen gebruikers hun goederenstroom efficiënt plannen, beheren en optimaliseren. Met deze strategische stap breidt RIO zijn aanbod van fleet management-oplossingen uit, voegt het een belangrijk product voor de organisatie van de toeleveringsketen toe aan de mix en dicht het de kloof met zijn ontwikkelingen voor verladers.

“We willen alle bedrijven in de toeleveringsketen met elkaar verbinden via ons RIO-platform. Daarom zijn we er bijzonder trots op dat we onze klanten dankzij de overname van Loom in de toekomst een uitgebreider dienstenpakket kunnen aanbieden”, zegt RIO’s CEO Jan Kaumanns. “Loom brengt zijn uitgebreide knowhow op het gebied van logistieke IT in. Het bedrijf en zijn medewerkers passen door hun moderne software-as-a-service aanpak perfect bij de cultuur en de manier van werken van RIO. Cartright, een webgebaseerd TMS met configureerbare modules dat is afgestemd op de individuele behoeften van de klant, biedt meetbare toegevoegde waarde aan gebruikers in alle stadia van de supply chain.”

Loom werd in 2012 opgericht in Paderborn, Duitsland. Met een personeelsbestand van ongeveer 25 medewerkers richt het TMS van dit jonge bedrijf zich op het optimaliseren van logistieke processen, maar ook op kostenbesparingen en gebruiksgemak. Viktor Müller, CEO van Loom: “We zijn verheugd dat we onze visie om de wereldwijde goederenstroom efficiënter te maken in de toekomst aan RIO kunnen bijdragen, samen met onze brede expertise in digitale logistieke producten. We hebben al meer dan 150 tevreden expediteurs die ons Cartright TMS en het universele integratieplatform Backstrap gebruiken.”

Het transportmanagementsysteem Cartright, dat in de toekomst onder de merknaam RIO zal worden verkocht, kan worden geconfigureerd op basis van de eisen van de klant, is beschikbaar in meerdere talen en is compatibel met de IT-systemen van de gebruikers dankzij een verscheidenheid aan interfaces. Aangezien het TMS webbased is, hebben gebruikers geen eigen servers nodig.

Het Cartright TMS heeft een modulair ontwerp, waarbij gebruikers kunnen kiezen tussen een Basic en een Pro versie van het systeem. Modules zoals planning, personeels- en wagenparkbeheer, master data management, controlling, de chauffeurs-app, magazijnbeheer, facturatie en boekhouding, ondersteuning en interfaces verschillen allemaal in omvang, afhankelijk van de versie die door de klant is geboekt. Bovendien biedt de Pro-versie van het TMS een klanten- en leveranciersportaal dat het aansluiten van onderaannemers eenvoudig maakt.

“Met deze geplande overname van Loom zetten we weer een belangrijke stap in de richting van meer samenwerking op de markt, wat de kerngedachte van ons bedrijf is. Dankzij de modulaire opbouw van het systeem en ons uitgebreide interfaceconcept zullen wij op middellange termijn al onze klanten helpen bij het opzetten van een individueel ecosysteem voor hun specifieke behoeften. Dit betekent dat klanten zelf kunnen beslissen welke aanbieders van wagenpark- en transportbeheer en van communicatiediensten voor chauffeurs zij in hun bedrijfsprocessen willen integreren”, licht RIO CEO Jan Kaumanns de strategische aanpak toe. “De toevoeging van de oplossing van Loom stelt ons in staat de kloof te dichten en onze lader- en transporteuractiviteiten in de toekomst nog beter aan elkaar te koppelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer